۱۳۸۹ آبان ۹, یکشنبه
ضحاک این بار کنفرانس گزارش دهی را تکان داد
ششمین کنفرانس گزارش دهی سالانه در بامیان آغاز شد
۱۳۸۹ آبان ۸, شنبه
کنفرانس گزارش دهی فردا در بامیان برگزار میگردد
۱۳۸۹ آبان ۶, پنجشنبه
بامیان و چند اداره دولتی نا کارا !!!
1- آمریت مهاجرین و عودت کنندگان: این اداره قبلا در تشکیلات اساسی اش تحت بست ریاست اداره میشد، اما درین اواخر بنابر اهمیت ندادن دولت مرکزی به بامیان و بی کفایتی مسئولینش، به آمریت تنزل یافته است. برجسته ترین کاری که باید آمریت مهاجرین و عودت کنندگان به عنوان اصلی ترین وظیفه باید انجام میداد تأسیس شهرک مهاجرین در بامیان بود، که آن هم بنابر ضعف مفرط مسئولین آن اداره، بمنظور راه اندازی پروژه دیگری واگذارشد، بناءً کاری دیگری که بتوان از آن به عنوان فعالیت این نهاد در ارتباط به مهاجرین، یاد کرد انجام نیافته است. بدین اساس موجودیتش در بامیان اضافه به نظر میرسد.
2- مدیریت عمومی سرحدات، اقوام و قبایل: این اداره نیز قبلا ریاست بود و اخیراً بنابر عدم کارائیش به مدیریت عمومی تنزل یافته است، سالیان اخیر نشان میدهد که این سازمان دولتی اندک کارائی در جهت بهبود وضعیت زندگی مردم و کار با اقوام و قبایل در بامیان نداشته است وفقط تنی چند به عنوان کارمند، از بودجه دولتی معاش دریافت میکنند و بس. موجودیت تشکیلات این اداره نیز خارج از نیاز بامیان است.
3- مدیریت کوچیها : با شنیدن نامش خنده به آدم امان نمیدهد و با وضعیت موحود در بامیان، فعالیت یک اداره با یک چنین نام و مشخصاتی اصلا مناسب و ضروری به نظر نمیرسد، لذا کاری برای انجام یافتن توسط این اداره وجود ندارد، به جزء استفاده تنی چند از بودجه دولت به عنوان معاش و مصارفات دفتری.
4- آمریت المپیک (ورزش) : با آنکه اداره یاد شده سالانه بودجه چند میلیون افغانیگی را دریافت میکند، اما تا هنوز ما شاهد فعالیت های گسترده آن بمنظور رشد و انکشاف ورزش در بامیان نبوده ایم که بتواند در راستای پرورش روحی و جسمی جوانان بامیان موثر و مفید باشد ، اندک مسابقات ورزشی از رشته های مختلف که در بامیان برگزار میگردد به ابتکار خود ورزشکاران بوده و سهم آمریت المپیک در آن نهایت اندک است.
5- آمریت برق : این اداره با آنکه موجودیتش در بامیان ضروری و حتمی میباشد، اما در طول سالیان گذشته متآسفانه اندک کاری که بتواند گوشه ای از بامیان را با روشنایی برق اشنا سازد نتوانسته است انجام دهد. بناءً موجودیت آن در بامیان بیهوده است.
ادارات دیگری نیز هستند که در پست های بعدی به آنان اشاراتی خواهیم داشت.
۱۳۸۹ آبان ۵, چهارشنبه
کرزی؛ گهی کور و گهی بینا
این اظهارات بی شرمانه و مفتضحانه جناب رئیس جمهور در حالی صورت میگیرد که در جریان سال گذشته در طی سه نوبت معرفی وزرای کابینه به پارلمان، هیچ یکی از کاندیدان هزاره ها به دلیل بی تفاوتی حکومت فاسد کرزی و قومی اندیشیدن اطرافیات و هواداران وی نتوانستند رای اعتماد از نمایندگان ملت کسب کنند و آنگاه جناب ایشان با بی شرمی تمام و با فراموش کردن تمام مسئولیت هایی که در قبال تمام ساکنین این کشور، دارد مهر سکوت به لب زده و بی خیال از کنار آن گذشت.
اما اکنون که اکثریت مطلق نمایندگان مردم ولایت غزنی از میان هزاره ها انتخاب گردیده است، در ته دل ایشان سیر و سرکه میجوشد و در حالیکه از آن به شدت ناراحت است، نگرانی اش را ابراز میدارد؟
مگر کابینه دولت نباید آیینه تمام نمای تمام اقوام ساکن در کشور باشد؟ مگر راه نیافتن وزرای هزاره ها به کابینه چالش عدم رعایت حقوق اقلیت ها را ایجاد نمی کند؟ مگر دادن رای عدم اعتماد به وزرای هزاره مشکل نمایندگی نکردن کابینه از تمام اقوام را به نمایش نمی گذارد؟
که ایشان برنده شدن چند نماینده هزاره از یکی از ولایات را این قدر مایه نگرانی دانسته است.
این به وضوح نشانگر سیاست یک بام و دو هوای جناب کرزی در کشور است و ثابت میسازد که ایشان هنوزم همانند اجدادش می اندیشد و تحمل دیدن غیر از پشتون را در عرصه های سیاسی و ... افغانستان ندارد و سلطه گری بر افغانستان را حق و میراث خودش و همتبارانش میداند.
۱۳۸۹ آبان ۲, یکشنبه
انتخابات پارلمانی افغانستان، بدنامی دیگری ثبت تاریخ کرد
انتخابات دوره دوم پارلمان افغانستان با اما و اگر های زیادی برگزار گردید ، اما آمار های ارائه شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات بیانگر این است که بدنامی دیگری ثبت تاریخ افغانستان شده است
برپایه آمار های ارائه شده میزان اشتراک کنندگان در این انتخابات به 5 میلیون و ششصد هزار نفر میرسد که در 17744 محل رای دهی در سراسر کشور رای داده اند، از مجموع این تعداد آراء پس از اعلان نتایح ابتدایی به تعداد 4265347 رای با اعتبار و به تعداد 1300000 رای باطل تشخیص داده شده اند که الی اعلان نتایج نهایی احتمال تغییرات در آرای باطل وجود دارد
اگر محاسبه ای صورت گیرد واضح میگردد که از مجموع آرای ریخته شده به صندوق ها در حدود بیش از %30 آن را آرای باطل تشکیل میدهد و این چیزی نیست که به آسانی بتوان از کنار آن گذشت .
باطل شدن %30 فیصد آرا نشاندهنده موجودیت وسیع و گسترده تقلبات و تخلفات در سراسر کشور میباشد و این موضوع میتواند برای آینده دموکراسی نوپای افغانستان به شدت خطر ساز باشد.
۱۳۸۹ مهر ۲۸, چهارشنبه
اعلان نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی و شاهکار تاریخی مردم مرکز بامیان
در ولایت بامیان دگروال عبدالرحمن شهیدانی از مرکز ولایت بامیان با کسب 11993 رای مقام اول را بخود اختصاص داده است.
این موضوع نشاندهنده این است که مردم مرکز بامیان با درک درست از وضعیت گذشته و آگاهی اصولی نسبت به سرنوشت آینده شان تصمیم درستی را گرفته و به ایشان رای داده اند تا در آینده بدون نماینده در پارلمان نباشند زیرا گذشته ها به وضوح نشان داده است که وکلایی که از ولسوالی ها به پارلمان راه یافته اند اندک توجهی به مرکز بامیان نداشته اند.
بناءً این بار شاید وضعیت تفاوت داشته باشد.
بدین اساس باید به شعور سیاسی بالای مردم مرکز بامیان افرین گفت.
دست مریزاد
بعد ازین دیگر وظیفه و مسئولیت جناب آقای دگروال عبدالرحمن شهیدانی است که دین و مسئولیتش را نسبت به اعتمادی که مردم به ایشان کرده اند و نسبت به سرنوشت آینده مردم بامیان ادا کند.
به امید موفقیت های بیشتر ایشان در راستای نیل به اهداف و مرام مردم محروم بامیان سربلند
لازم به یاد آوری است که در جدول نتایج آقای فکور بهشتی با کسب 11824 رای دوم و آقای استاد اکبری با بدست آوردن 10857 رای در مقام سوم قرار دارند و در میان زنان نیز خانم صفورا ایلخانی با بدست آوردن 5603 رای جایگاه نخست را بخود اختصاص داده است..
۱۳۸۹ مهر ۲۷, سهشنبه
تجاوز دسته جمعی بر یک دختر جوان در بامیان
این قضیه وقتی اتفاق می افتد که این چهارتن دختر یاد شده را سوار موتر نموده و بعد از تجاوز دسته جمعی ، وی را رها میکنند.
متهمین فعلا در بازداشت بسر میبرند و دوسیه شان در جریان است.
گفته میشود یکی از متهمین پسر یکی از بزرگان یکی از احزاب سیاسی در بامیان است که مقام دولتی نیز دارد.
از جرئیات بیشتر این واقعه خبری در دست نیست ، در صورت آگاهی از آن در پست های بعدی نگاشته خواهد شد.
اقای جواد ضحاک بازهم انتقادی سخن گفت
وی با یاد آوری از ظرفیت ها، پتانسیل ها و استعداد های موجود در بامیان در راستای پیشرفت و انکشاف این ولایت، حکومت مرکزی را به بی توجهی مطلق نسبت به بامیان متهم کرد.
ایشان در بخشی از سخنان خویش گفتند : "جناب رئیس جمهوری کرزی در طی سه نوبت سفری که در سال های 1381، 1384 و 1385 به بامیان داشتند وعده های به مردم بامیان داده بودند هرگز عملی نساخته اند، وزرایی که به بامیان میایند تحت تأثیر احساسات وعده هایی را به مردم بامیان میدهند اما آن وعده ها بعد از گذشت دقایق و ساعاتی به فراموشی سپرده میشود"
آقای ضحاک در ادامه از اعمار چند تعمیر دولتی در ولایت بامیان به عنوان بخش عمده از بازسازی یاد کرده و افزود که اگر وزارت ها نمیخواهند واحد های دومی شان در بامیان تعمیر اداری داشته باشند آنان میتوانند خیمه برپا کنند.
رئیس شورای ولایتی بامیان مشکلات بامیان را چنین برشمرد:
1- عدم استخراج معادن که سروی شده است.
2- عدم پیشرفت کار کابل - هرات و نیز سرک شمال به جنوب از مسیر یکاولنگ.
3- عدم اسفالت سرک های ولسوالی ها به مرکز ولایت بامیان.
4- کمبود تعمیرات مکاتب.
5- عدم توجه به رشد زراعت.
6- عدم اعمار بند برق های آبی.
7- نبودن فاکولته های طب ،حقوق و ... در دانشگاه بامیان.
8- عدم مستفید شدن بامیان از بودجه بدیل معیشت مواد مخدر.
9- نبود مراکز صحی با امکانات و پرسونل متخصص و متبحر، وی ازاین مسئله به شدت ناراحت بود و افزود که در شفاخانه ولایتی بامیان به جای اینکه برای تداوی مریض تلاش صورت گیرد ، تلاش میشود تا مریض زود تر به مرگ سوق داده شود.
10- عدم اعمار میدان هوایی، که با توجه به توریستی بودن بامیان میتواند چشمه عایداتی خوبی برای بامیان و افغانستان باشد.
حاشیه های کنفرانس انکشافی بامیان
1- رئیس سرکسازی وزارت فواید عامه شخص ضعیفی به نظر میرسید که حتی آداب سخن گفتن را بلد نبود و نمیدانست که چگونه سخنانش را آغاز نموده و به نحوی به پایان برساند بگونه ای که هنگام سخن گفتن ایشان کمی بی نظمی بوجود آمد.
2- بعضی از مقامات حاضر زبان انگلیسی را به دری ترجیح میدادند و آن را به رخ حاضرین می کشیدند.
3- در بعد از ظهر روز کنفرانس اشتراک کنندگان کمتری حضور داشتند.
4- همانند کنفرانس های گذشته فقط مقامات درجه دوم و یا درجه سوم وزارت ها حضور داشتند که نشانه اهمیت ندادن آنان به بامیان می باشد.
5- جناب داکتر حبیبه سرابی کمبود امکانات در دارالمعلمین را گاهاًسرمنشاء بروز مسایل سیاسی و راه افتادن نظاهرات و راهپیمایی ها دانستند.
6- و مسایل دیگری که در لینک های سایر دوستان میتوانید بخوانید، چون من در بعد از ظهر روز کنفرانس به دلیل مشکلاتی حضور نداشتم.
۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه
کنفرانس انکشافی بامیان از زبان وکلای شورای ملی
1 - در ابتدای آقای اکبری به ابراز سخن پرداخته و ضمن یاد آوری از ظرفیت ها و استعداد های موجود در بامیان در راستای انکشاف و پیشرفت این ولایت، بامیان را قلب افغانستان دانسته و افزود که در صورتیکه بخواهیم بدن فعال داشته باشیم به قلب فعال و پرکار نیازمندیم،بناءً دولت مرکزی باید بامیان را به مثابه قلب کشور مورد توجه قرار دهد.
وی با یاد آوری نقش برجسته مردم بامیان در دوران جهاد و مقاومت و همکاری ، همیاری و علاقمندی شدید مردم بامیان با نظام جدید توقع برد که دولت مرکزی نیز با درک مردم بامیان توجه خویش را نسبت به انکشاف و پیشرفت بامیان جدی تر سازد.
آقای اکبری علاوه کرد که با آنکه کارهایی در بامیان صورت گرفته است اما آنچه حق و سهم مردم بامیان است به آنان داده نشده است و عدالت اجتماعی به هیچ صورت رعایت نشده است.
وی مشکلات بامیان را در نبود سرک و برق ، نداشتن مراکز صحی کافی، نبودن امکانات کافی در پوهنتون بامیان ، دارالمعلین و غیره دانست و ابراز امیداواری کرد که حکومت مرکزی در آینده در رفع مشکلات موجود بکوشد.
2- آقای رهایی نیز ضمن یاد آوری مشکلات و چالش های موجود در بامیان، دلیل عدم پیشرفت بامیان را نبود یک پالیسی مشخص از طرف ادارات و تطبیق پلان ها بر اساس استراتیژی دانست و خواستار توجه جدی دولت مرکزی نسبت به بامیان شد.
برگزاری سومین کنفرانس انکشافی در بامیان
در این کنفرانس که با هدف هماهنگی بین ادارات ملی و بین المللی، جذب کمکهای مورد نیاز برای توسعه و تسریع در روند پروسه انکشافی بامیان دایر میگردد علاوه بر والی بامیان، نمایندگان شورای ولایتی، شورای ملی، نمایندگان وزارت ها، سفارت های کشور های خارجی ، دونر و ها و .. حضور دارند.
درین کنفرانس در ابتدا داکتر حبیبه سرابی والی بامیان با ذکر پتانسیل ها وظرفیت های موجود ولایت بامیان به پیشرفت های بدست آمده در سکتور های مختلف اشاره کرده و مشکلات بامیان را که شامل عدم ثبات کارمندان، کندی روند اصلاحات اداری، ضعف سیستم قضایی و ناهماهنگی آن با اداره محلی، ظرفیت ناکافی در واکنش به حوادث طبیعی، نا متوازن بودجه ملی، کمبود کارمندان مسلکی ضعف سیستم اطلاع رسانی نبود تعمیرات دولتی، عدم انتقال و تثبیت میدان هوایی بامیان ، عدم موجودیت مراکز صحی، عدم موجودیت برق دولتی، عدم مودجودیت نقشه استراتیژیک شهری کندی روند پیشرفت سرک کابل - بامیان و ... میشوند عنوان کرد.
وی شکایت جدی از وزارت برق داشت که در طی چندین سال اخیر با وجود تلاش ها و تماس های پیگیر تا هنوز هیچ کاری را برای بامیان انجام نداده است.
در ادامه وکلای بامیان و رئیس شورای ولایتی بامیان صحبت هایی داشتند که در صورت امکان در پست های بعدی نگاشته خواهد شد.
۱۳۸۹ مهر ۲۵, یکشنبه
حکومت افغان:هرزمستان سرک بامیان!
برگرفته از : سایت آزادی
هر ساله که فصل سرما وبرف ولایات هزاره خصوص کوتل اونی و حاجیگگ را فرا می گیرد حکومت متقلب واغوا گر افغان برای تبلیغات-انحراف اذهان مردم و فریب دادن کشور های مساعدت کننده ازاغاز کار سرک بامیان سخن به میان می اورد دولت تبعیض پیشه با ریاکاری وزیران مربوطه والی بامیان را به برگزاری کانفرانس مطبوعاتی وا می دارد- ومردم را به جو لغمان وعده می دهد-درد اور تر اینکه هیچ کسی بطور جدی از کرزی وحکومتش نمی پرسد که بازی با یک ملت شریف وبا کرامت تا چه زمان فریب تا کی تبلیغ وتحریف چرا؟نزدیک به شش سال است که کار سرک بامیان درهرزمستان اغاز وافتتاح می گردد و بدون اینکه کار انجام یابد با بارش برف همه چیز به پایان می رسد وانگاه تا فرارسیدن تابستان دیگر منطقه قابل کار وحتی رفت وامد نیز نمی باشد. ودر دو ماه تابسان که زمینه کار اماده می گردد -حکومت وحلقه های مافیایی اطراف ان-کوچیانرا از ما ورای مرزهای کشور فرا می خوانند و درعوض سرک کاری جنگ علیه هزاره ها را سامان داده وشروع می کنند و با روشهای وحشیانه به کشتار وتخریب مزارع وخانه های انها می پردازند وبعد از پایان مأموریت تخریب وکشتار-چند موی سفید هم به اصلاح وکمک به کوچیان قامت راست می نمایند-مذاکرات وفرمان کرزی و با شروع شدن دوباره زمستان بر نامه به اصطلاح کار سرک سازی بامیان توسط یک وزیر و وکیلی از نو افتتاح واغاز می گردد -ایا این بازی وبرخورد با ملت ومردمی که در صلح خواهی ومدنیت پروری پیشگام وپرچمدار بوده اند سزاوار می باشد ایا این عملکرد همیشگی وتکراری دولت با هزاره ها شبهه ساز وسوال بر انگیز نیست؟اری تعداد زیاد باور دارند که اعمال نژاد پرستانه ومکررحکومت کرزی نشان دهنده ان می باشد که گردانندگان سیاست وسورا کاران ستر قدرت به امید امدن وبرگشت ظاهری طالبان در بدنه قدرت و جاروب نمودن هزاره ها حتی از رده های پاین دولت وکل هزارستان است ولی مگر عملی نمودن این پندار هم مشکل بنظر می رسد چون در طی نزدیک به سیصد سال این پلان در دست عمل و اجرا بوده است -شاهان وحاکمان افغان پیش از اسماعیل یون-سلیمان لایق وفاروق وردک- هر کدام به نوبت خود تلاش کردند و قتل عامها نمودند ولی نتوانستند که سیاست پاکسازی قومی را بطور کامل وانگونه که در ضمیر ونهاد شان تعبیه ودر کتابهای شان نوشته شده است عملی نمایند-سخن دیگر اینکه ما باید بدانیم سرک بامیان و هزارستان جز بدست وهمت هزاره ساخته نخواهد شد - اما در باره این مورد بخصوص مساعدات کشورهای کمک کننده خصوص ایتالیا-زحمات واراده نیک وزیرفواید عامه- تلاشهای داکتر سرابی زن قهرمان و خستگی نا پذیر واقعا قابل قدر و سپاس گذاری است .مدریت ازادی.
۱۳۸۹ مهر ۲۲, پنجشنبه
از کاهگل سرک بازار تا کاهگل بام تعمیر اساسی ادارات دولتی
جالب اینکه این کار توسط خود کارکنان مخابرات از رئیس گرفته تا مدیر و کارکنان خدماتی صورت گرفته است.
البته منظورم از نوشتن این پست موجودیت شدید فساد اداری و تعصبات منفی در سیستم نظام فعلی میباشد که از آغاز پروژه تا اکنون به شدت ادامه دارد و ممکن است به دلیل سهلنگاری عده ای سود جو جان عده ای به خطر بیفتد.
عکس هایی از جریان کاهگل را در ذیل مشاهده میتوانید
۱۳۸۹ مهر ۲۱, چهارشنبه
سیمای بامیان میتواند سیمای بامیان را به نمایش بگذارد؟
سیمای بامیان تنها نشریه ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان است که از چندین سال بدینسو بگونه خیلی نامنظم به چاپ میرسد، این نشریه جدای از این که هیچگاهی تابع نظم در چاپ نبوده است گاهی به شکل چهار صفحه ای، گاهی به شکل مجله در صفحات بیشتر و گاهی به گونه ای دیگری به چاپ میرسد.
و اما محتوای این نشریه که در واقع باید درخور شان بامیان و تاریخ و تمدن با ارزش این ولایت باشد قابل نقد و بررسی می باشد که نکاتی را در آن مورد در ذیل یادداشت می کنم :
1- طرح و دیزاین آن خیلی به شکل ابتدایی و کاملا غیر حرفه ای صورت میگیرد.
2- اخباری از بامیان در آن درج میشود که هنگام نشر کاملاً ارزش خبری خود را از دست میدهد و قبلا بارها توسط سایر رسانه نشر گردیده است.
3- مطالب و مقالات برجسته و علمی که واقعا بتواند معرف بامیان و تاریخ کهن آن باشد اصلا به چاپ نمیرسد.
4- مشکلات و کاستی های موجود در ولایت بامیان در آن انعکاس نمی یابد.
5- توجه جدی به فرهنگ ، رسومات ، عنعنات و ارزش های مردم بامیان صورت نمیگیرد.
6- فقط اخبار فعالیت های محدود و بی ارزش انکشافی بامیان به نشر میرسد.
و سایر موارد که ذکر آن به درازا می انجامد
۱۳۸۹ مهر ۲۰, سهشنبه
معارف بیمار بامیان
معارف و تعلیم و تربیه بنیاد و ریشه رشد و پیشرفت در جوامع هستند و تنها کیفیت عالی آموزش درین مقطع میتواند زمینه را برای رشد بیشتر تحصیلات عالی فراهم سازد.
اما در ولایت بامیان با آنکه در طی سالیان گذشته معارف از نظر کمی رشد خوبی را داشته است اما از بعد کیفی هنوز هم مشکلات جدی وجود دارد:
1- معلمین مسلکی نبوده و قادر به افهام و تفهیم درست و اصولی به شاگردان نمی باشند.
2-معلمین از نظر روانشناسی در سطح پایینی قرار دارند و قادر به درک شرایط شاگردان نیستند و نمیدانند چگونه با آنان برخورد نمایند.
3- آموزش اصول رفتار و اخلاق اجتماعی بخش مهم از تعلیم و تعلم در معارف میباشد که این بعد در معارف بامیان تقریباً به کلی وجود ندارد و شاگردان حتی در سطح لیسه از آداب و رفتار اجتماعی و خانوادگی اطلاع درستی ندارند.
4-خشونت هنوز هم به شدت در مکاتب معمول است و تقریباً در تمام موارد از آن بالای شاگردان در تمام مقاطع استفاده میشود.
و موارد زیاد دیگری که در گنجایش این سطور نیست،
امید است مسئولین امر با احساس مسئولیت و درک رسالت ایمانی ، وجدانی و وظیفوی شان در راستای رفع مشکلات موجود بکوشند.
۱۳۸۹ مهر ۱۹, دوشنبه
با شکایات انتخاباتی ولایت بامیان چگونه برخورد خواهد شد؟؟؟
بر طبق آمار ارائه شده از سوی کمیسیون سمع شکایات انتخاباتی، از میان حدود 4000 شکایت وارده به آن کمیسیون ، به تعداد 44 مورد آن از ولایت بامیان میباشد که از آن جمله 26 مورد آن شامل کتگوری الف یعنی شکایاتی که در صورت ثبوت نتیجه انتخابات را تغییر خواهد داد، 13 مورد آن شامل کتگوری ب یعنی شکایاتی اند که در صورت ثبوت فقط تخلف انتخاباتی محسوب گردیده و در نتیجه انتخابات تاثیری نخواهد داشت و 5 مورد آن شامل کتگوری ج میباشد که نه تخلف انتخاباتی بوده و نه در نتیجه انتخابات تغیرات وارد میکند.
حال مهم این است که با شکایات ثبت شده از ولایت بامیان چگونه برخوردی صورت خواهد گرفت، آیا با ترکیب نا متعادل و نامتوازنی که کمیسیون سمع شکایات ولایت بامیان دارد میتوان امیدوار بود که بگونه عادلانه و غیر جانبدارانه به شکایات یاد شده رسیدگی میشود یا خیر؟
با توجه به اینکه همه مردم بامیان به وضوح شاهد تخلفات و تقلبات وسیع و گسترده عده ای زورگو و قدرتمند بوده در مناطق مختلف بامیان بوده اند ، گذر زمان تمام مسایل را روشن خواهد کرد.
۱۳۸۹ مهر ۱۵, پنجشنبه
معماهای ... !
لطفا به این معماها جواب دهید:
1- کدام ریاست دولتی در ولایت بامیان با داشتن بودجه میلیونی کارمندان شان را مجبور میسازد تا حتی فورمه های سفریه شان را از بازار خریداری کنند؟ در حالیکه یک اداره ملزم است تا اسناد مربوط امورات رسمی کارمندان خویش را خود تهیه کند.
2- کدام ریاست دولتی در بامیان است که رئیس آن تمام کارمندان خویش را وادار ساخته و وادارد میسازد تا به یک حزب خاصی عضویت حاصل کنند.؟؟
3- کدام ریاست دولتی در بامیان در طول سالیان اخیر با داشتن تشکیلات وسیع قادر به ازدیاد کارمندان خویش از 2 و یا 3 نفر بیشتر نبوده است؟
4- کدام اداره دولتی در بامیان است که فقط از یک قوم و تبار خاصی کارمند استخدام می کند و بس ؟
۱۳۸۹ مهر ۱۴, چهارشنبه
شهیدان؛ زورگویی و خشونت ، چرا؟؟؟!
میفهمی من کی هستم؟ من از شهیدان هستم، من با زور میتوانم همه کارها را انجام دهم، من در خارج از اداره و در بازار میدانم با تو چی کار کنم.
این ها گفته های پیره مردی حدود 60 ساله بود که دیروز با خشونت هرچه تمامتر به زبان آورده شد.
دیروز حوالی ساعت 11 قبل از ظهر در دفتر کارم در ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی مصروف اجرای وظیفه بودم که این پیره مرد وارد شد و دنبال مکتوبی میگشت که از کابل باید به بامیان می آمد، برایش معلومات داده شد که مکتوبش روزگذشته از طریق پسته به بامیان رسیده و امروز به مرجعش توزیع خواهد شد، اما کو گوش شنوا، کو منطق و استدلال؟ او با توهین و تحقیر تمام کارمندان مخابرات داشت فقط زور میگفت، میگفت چرا مکتوب من از کابل دیر رسیده است، به کسی فرصت حرف زدن و دلیل آوردن نمیداد، فقط داد و فریاد میکرد و به تکرار میگفت من شهیدانی هستم و دمار از روزگار همه تان در میاورم.
اما چرا؟؟؟
چرا یک انسانی که در دنیای متمدن امروزی زندگی می کند این قدر از قافله انسانیت بدور باشد و فقط با منطق زور سخن بگوید؟
درست است اتحاد چیز خوبیست که مردم شریف شهیدان دارند، اما چرا بعضی از این انسانها از این اتحاد شان سوء استفاده می کنند و از آن در جهت منفی یعنی زورگویی، خشونت و لت و کوب دیگران استفغاده می کنند؟
درین عصر پیشرفت و تکنالوژی و مدنیت زندگی این چنینی و اندیشه اینچنینی واقعاً جای تعجب دارد.
۱۳۸۹ مهر ۱۲, دوشنبه
تناقضات کاری و گفتاری کمیسیون انتخابات
در ابتدا معلوماتی در مورد انتخابات :
• 200 هزار برگه رای دهی به بامیان انتقال یافته است .
• 120 هزار برگه رای دهی به مصرف رسیده است.
• برای هر محل رای دهی 600 برگه رای دهی در نظر گرفته شده است.
• تعداد محلات رای دهی در بامیان به 328 محل میرسید.
• برای هر ولایت %5 فیصد برگه های رای دهی اضافه تر از میزان تعداد رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ارسال گردیده بود.
• مدت زمان رای دهی برای یک نفر یک دقیقه و 25 ثانیه در نظر گرفته شده بود.
بناءً با توجه به معلومات فوق نتایج و تناقضات ذیل بدست میاید:
• اگر هر برای هر محل 600 برگه رای دهی و برای هر نفر هم زمان یک دقیقه و 25 ثانیه در نظر گرفته شده باشد، با توجه به 9 ساعت کاری در روز انتخابات (7صبح تا 4عصر) ، فقط 381 نفر میتوانند رای دهند و 219 نفر در هر محل از حق رای شان محروم میشوند.
• اگر 200 هزار برگه رای دهی به بامیان ارسال گردیده باشد که به قول رئیس کمیسیون انتخابات %5 فیصد بیشتر از میزان رای دهندگان انتخابات سال 1388 میباشد، با توجه به اینکه تعدادی رای دهندگان انتخابات سال گذشته به 126296 تن میرسید ، %5 فیصد آن 6315 ورق رای دهی میشود، اما بنا به گفته کمیسیون محترم انتخابات 73704 برگه اضافه ارسال گردیده است که تناقض شدیدی مشاهده میگردد.
• با توجه به اینکه تعداد محلات رای دهی به 328 محل میرسید برای این تعداد محلات از قرار 600 ورق رای دهی برای هر محل ، به تعداد 196800 برگه نیاز بوده است ، حال اگر %5 فیصد آن را حساب کنیم میشود 9840 برگه و اگر آن را با 196800 برگه مورد نیاز جمع کنیم عدد 206640 برگه میشود و تعداد 6640 برگه بازهم کم ارسال شده بوده است.
• تعداد رای دهندگان در سایت مردانه لیسه ذکور مرکز بامیان توسط کمیسیون انتخابات 7600 نفر تخمین شده بود، در حالیه برای آن 7 محل رای دهی در نظر گرفته بودند، حال اگر برای هر محل 600 نفر در نظر بگیریم عدد 4200 بدست میاید و دراینجا هم 3400 نفر از حق رای محروم شده اند.
• موارد دیگری هم قطعا وجود دارد که خوانندگان محترم خود با استفاده از آمار های داده شده و معلومات فوق میتوانند، آن را بدست بیاورند.
افتخارات آقای معنوی به کجا رفت ؟؟
اما اکنون وی با صراحت به وجود تقلبات گسترده در انتخابات اعتراف می کند و از دست داشتن کارمندان آن کمیسیون حتی آمرین ولایتی اش در تقلبات سخن می راند.
معلوم نیست جناب ایشان با استناد به کدام معلومات آن چنان بخود میبالید و به کارکرد کارمندان خویش افتخار میکرد و اکنون چه اتفاقی افتاده است که چنین خاضعانه لب به اعتراف گشوده است؟
کمیسیون مستقل انتخابات می ترسد ؟؟؟!!
افشا نکردن نام متخلفین، خود به صراحت بیانگر ترس و هراس مسئولین کمیسیون و به خصوص جناب معنوی از آنان میباشد و این مسئله میتواند پیامدهای ذیل را بدنبال داشته باشد :
1- زمینه مداخله بیشتر زورمندان و نفوذ آنان در کار کمیسیون و اعمال نظرات شان در آوردن تغییرات سلیقه ای در نتایج انتخابات فراهم میگردد.
2- آنان میتوانند با گزیر از قانون، کار شان را براحتی ادامه دهند.
3- روحیه دخالت بیشتر در انتخابات آینده در وجود شان زنده میگردد.
4- اعتماد مردم نسبت به کمیسیون مستقل انتخابات کاهش می یابد و استقلالیت آن زیر سوال میرود.
5- ذهنیت انتخابات نامشروع و سالم در بین مردم ایجاد میگردد.
این درحالیست که در ولایت بامیان نیز یکی از ولسوالان با دخالت صریح در انتخابات ، در یکی از جلسات کمپاین برای یکی از کاندیدان هم حزبی خودش 400 رای را وعده داده بود.
۱۳۸۹ مهر ۱۰, شنبه
کار سرک کابل - بامیان بار دیگر آغاز شد (بخندیم یا بگرییم ؟؟؟)
شنیدن این خبر مرا به گونه ای گیج ساخته بود که نمیدانستم بخندم یا بگریم، خنده از آن جهت که این کار همانند بازی های کودکانه همه روزه تکرار میشود و بدون آن که کسی آن را جدی بگیرد به حاشیه برده میشود و گریه از آن جهت که مردم بدبخت و بیچاره بامیان تا کی زجر هزاره بودن شان را بکشند و تا کی حکام قوم گرای افغانستان بر سر نوشت این قوم بازی کنند.
همگی شاهدند که این سرک چندین بار توسط مقامات عالی رتبه دولتی و غیر دولتی افتتاح گردیده است:
1- هنگام سروی آن
2- هنگام شروع کار خاک برداری آن
3- هنگام آغاز زیرسازی آن
4- هنگام شروع کار قیرریزی آن(البته چند بار)
5- موارد فوق از دو طرف یعنی از طرف کابل و بامیان صورت گرفته است
و اما پاسخگوی این همه تعلل کیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟