۱۳۸۹ دی ۸, چهارشنبه

در دو روز گذشته دو بار تهديد به مرگ و ترور شدم

در پي انتشار مطالبي در خصوص عملكرد روحانيون و علمادي ديني و نيز بعضي از علماي ديني مربوط به سادات محترم،‌ كه واكنش هاي مثبت و منفي اي را در پي داشت، اخيراً در طي دو روز گذشته در بخش نظرات وبلاگم از طرف افرادي ناشناس كه با هويت اصلي شان حرف نميزنند،‌ دو بار تهديد به مرگ و ترور شدم.
جداي از اينكه اين تهديدات تا چه ميتواند شكل واقعي به خود داشته باشد و بتواند خطراتي را متوجه من سازد،‌ نكته مهمتر عوامل اين گونه اقدامات ميباشد،‌ به عقيده من آنگونه كه از عكس العمل هاي بعضي از افراد نسبت به مطالب نوشته شده،‌ پيداست،‌ آنان فقط ميتوانند وابسته به دو گروه باشند:
1- گروهي كه خودشان را همواره در درازاي تاريخ به عنوان نسل برتر بر مردم مان تحميل كرده اند و هميشه با نيرنگ ها وترفند هاي مختلف كه در آن كاملا مهارت نيز دارند،‌ سفره هاي شان را از دسترنج مردم فقير و محروم مان،‌ رنگين ساخته اند و انگار حالا كه سلطه شان در تزلزل افتاده است،‌ دست و پا ميزنند تا حتي با خشونت هم كه شده جلو افشا شدن رازهاي تاريخي شان گرفته شود.
2- گروه افراطي و يك جانبه نگر‌ روحاني نما،‌ كه آنان نيز در حاليكه خود در ناآگاهي مطلق قرار دارند،‌ سلطه ناحق ديني شان را بر مردم تحميل كرده اند و هرگز اجازه اعتراض و انتقاد نسبت به مسايل ديني را به ديگران و بخصوص نسل جوان،‌پرتكاپو و كنجاو امروزي،‌ كه با نوانديشي و تجدد گرايي،‌ سعي در روشن شدن مسايل مبهم و سوال برانگيز دارند،‌ نداده اند،‌ زيرا اينكار حاكميت تاريخي آنان را در خطر نابودي قرار ميدهد و حكم فرمايي آنان را زير سوال مي برد.
البته قسمتي از اين تهديد ها كه كاملا با عفت قلم و كلام در مغايرت قرار دارد، بدين گونه است "من وبلاگت را خواندم انسان نفهم و خود خواهی هستی اگر باز هم در مقابل روحانیون موضع بگیری دور نیست که ترورت کنیم و سگ هم باز خواست ات را کرده نمیتواند همانطوریکه ......"

۱۳۸۹ دی ۶, دوشنبه

آخوند ها به حرف خود شان هم عمل نمي كنند

در آخرين روزهاي قبل از شروع ماه محرم و عاشوراي حسيني كه جامعه اسلامي سراسر سياه مي پوشند و بر سر و سينه ميزنند،‌ شوراي علماي تشيع مركز باميان ابلاغيه اي را به نشر رسانيد و به تمام حسينيه ها و تكايا فرستاد كه حاوي مصوبه آن شورا در مورد چگونگي برگزاري مراسم عزاداري از نظر محتوايي بود،‌ نكات عمده اين مصوبه عبارت بودند از:
1- روحانيون و مبلغين بايد بخش مباحثه و سوال و جواب را در برنامه كاري شان بگنجانند.
2- در مورد مسايل روز،‌ رويداد هاي سياسي ،‌فرهنگي و اجتماعي جاري در كشور،‌ صحبت كنند.
3- در مورد عنعنات و رسومات ناپسند در جامعه به بحث بپردازند.
4- اسراف،‌تبذير، امر به معروف و نهي از منكر در آجنداي تبليغان روحانيون جا داده شود.
5- و مسايل ديگر.
اما با گذشت ده الي سيزده روز از محرم،‌ آنچه مشاهده شد و آنچه در منابر و تكايا و حسينيه ها گذشت،‌ حاكي از عدم تطبيق كامل اين مصوبه بود،‌ روحانيون و مبلغيني كه خود اين مصوبه را به تصويب رسانيده بودند،‌ درست برعكس آن عمل كردند و آن را زير پا گذاشتند.
بخش سوال و جواب و بحث روي مسايل ديني و غيره كه يكي از نيازمندي ها مهم و حياتي در جامعه و بخصوص براي نسل پرتكاپو و كنجكاو امروزي ما مي باشد، بكلي به فراموشي سپرده شد و يا روحانيون ما نخواستند و يا هم نتوانستند در معرض سوالات مردم قرار گيرند.
مسايل جاري سياسي فرهنگي ما اكثرا به بحث گرفته نشد و تمام موعظه ها و سخنراني ها به عاشورا و يا هم مسايل ديني چون نماز،‌روزه،‌خمس ،‌زكات و غيره خلاصه شد و بس.
روشنگري پيرامون عرف و عنعنات ناپسند در جامعه،‌ از ديرباز در جامعه مطرح بحث است و از زواياي مختلف به آن نگريسته ميشود،‌اما روحانيون ما كمتر و يا اصلا به آن نپرداختند،‌ البته قبلا آنان مصوبه هايي را در اين مورد نيز داشتند ولي خود از در زمره نخستين ناقضين آن بوده اند.
بناءً‌ ميتوان نتيجه گرفت كه دهه محرم كه اوج مسئوليت و مسئوليت پذيري علماي ديني در مقابل مردم ميباشد،‌ همه ساله به گونه عادت سپري ميگردد،‌ بدون آنكه از آن استفاده درست و اصولي صورت بگيرد و مردم بسوي بهتر زيستن سوق داده شوند.

۱۳۸۹ دی ۱, چهارشنبه

آخوندي كه دزد تربيت كرده است

پيش از بيان اصل مطلب ميخواهم بگويم كه اصلا قصد موضع گيري عليه روحانيت و علماي ديني را ندارم و دوست ندارم مهر بي ديني و ارتداد بر پيشاني ام بخورد، زيرا امروزه آسان ترين كار در مقابل افرادي كه به تحليل مسايل ديني برخلاف نظرات و عقايد تحميلي،‌ مي پردازند اتهام ارتداد و خروج از دين و يا مسيحيت گرايي ميباشد.
يكي از روحانيون محترمي كه از سادات نيز ميباشد،‌ در ايام دهه محرم همواره بالاي منبر ميرفت و با آب و تاب تمام مردم را به رعايت احكام دين و شريعت دعوت ميكرد و بيش از حد اصرار ميورزيد كه مردم دست از دين برنداشته ،‌تلاش شان را در راه حفظ دين و شئونات و احكام دين مقدس اسلام متمركز سازند.
اما آنچه تمركز اين مطلب است اين است كه فرزند همين آدم ،‌ همين روحاني داغ و داعي دين،‌ در جريان مراسم عزاداري در ماه محرم دست به سرقت زده و كفش هاي (كفش هاي نو و گران قيمت)‌ مردم را از حسينيه مي دزديد،‌ اين يك ادعا نيست، بلكه شواهد زنده اي ثابت كننده اي اين ادعاست.
بناءً‌ واضح و آشكار ميگردد كه بعضي از افرادي كه نقش تصميم گيرنده براي جامعه را براي خودشان قايل ايند،‌ به جاي اينكه خود الگو باشند و با عملكرد عيني شان ديگران را نيز وادار كنند،‌ تا چه حد به تظاهر دست ميزنند،‌ اينان كساني هستند كه همواره مردم را با حرف هاي دهن شيرين كن شان فريب ميدهند و خود حتي اندكي نيز عمل گرا نيستند و به آنچه خود ميگويند و ديگران را به عملي ساختن آن توصيه ميكنند ذره اي عمل نمي كنند.
اين است واقعيت جامعه بيمار و مريض ما.

۱۳۸۹ آذر ۳۰, سه‌شنبه

آزادي بيان بار ديگر مورد تعرض قرار گرفت

روز گذشته رسانه هاي كشور از نشر اعلاميه اي از سوي لوي سارنوالي افغانستان خبر دادند كه طي آن از تمام رسانه ها خواسته شده بود تا از پخش و نشر خبرها،‌ گزارشات و تحليل ها در مورد انتخابات پارلماني سال روان،‌ خود داري ورزند.
به نقل از سايت خبري وخت،‌ دفتر نی(حمایت کننده رسانه ها) در واکنش به اعلامیه اخیر لوی سارنوالی مبنی بر نشر نکردن خبر ها،گزارشات وتحلیل ها در مورد انتخابات مجلس نماینده گان میگوید ، گر چه متن اعلامیه مذکور احترامآ است با آن هم در مغایرت با قانون اساسی و قانون رسانه ها میباشد. صدیق الله توحیدی مسوول دیده بان رسانه ها امروز در یک نشست خبری گفت که، هیچ ارگان دولتی وغیر دولتی حق ندارد که در امور نشرات رسانه ها دست به سانسور و محدودیت بزند واعلامیه اخیر لوی سانوالی افغانستان در مغایرت به ماده 34 قانون اساسی و ماده 4 قانون رسانه ها قرار دارد. وی افزود:"لوی سانوالی افغانستان بدون در نظر داشت قانون اساسی و قانون رسانه اعلامیه را نشر میکند که اهانت به رسانه ها،تحلیلگران و ژورنالستان میباشد. " مسوول دیده بان رسانه ها می افزاید که رسانه ها در طول انتخابات مجلس نماینده گان یک جانبه صحبت وتحلیل نکرده و هیچ خلاف ورزی ننموده است. به گفته آقای توحیدی، همچنان رسانه ها هیچ جرم را مرتکب نشده که سبب نشر نکردن خبر ها ، گزارشات وتحلیل ها در مورد انتخابات شده باشد. توحیدی علت اصلی نشر اعلامیه مذکور را عدم درک لوی سارنوالی از قانون اساسی و همچنان دستوری از حلقات میداند که نشر شده است. وی همچنان گفت:" لوی سارنوالی افغانستان به شکل احترمآ که از رسانه ها خواسته است،باید احترامآ نیز معذرت بخواهد." روز گذشته لوی سارنوالی افغانستان اعلامیه را نشر کرد که در آن از تمام رسانه ها احترامآ خواهش شده بود که در مورد نشر وپخش تحلیل ها،خبر ها وگزارشات در مورد انتخابات مجلس نماینده گان تا اعلام تصمیم ستره محکمه اباه ورزند. گفتنیست که حکومت افغانستان آزادی بیان را یکی از دست آوردهای نه ساله خود میداند.

۱۳۸۹ آذر ۲۹, دوشنبه

باميان در اولويت پروسه انتقال قدرت

بدنبال موافقت دولت افغانستان با نيروهاي بين المللي بر سر انتقال مسئوليت هاي نظامي و انكشافي به دولت افغانستان،‌ ديروز داكتر اشرف غني احمد زي به عنوان رئيس پروسه انتقال مسئوليت هاي نظامي و انكشافي از نيروهاي بين المللي به دولت جمهوري اسلامي افغانستان وارد باميان شد.
مسولين ولايتي باميان هدف از اين سفر را بررسي چگونه روند انتقال مسئوليت هاي نظامي و انكشافي از نيروهاي خارجي به دولت افغانستان و بحث روي مشكلات و چالش هايي كه احتمال دارد بعد از عملي سازي اين امر فرا روي دولت قرار گيرد،‌دانسته اند.

آقاي احمد زي ديروز با داكتر حبيبه سرابي والي باميان، مسئولين سكتور امنيت ،‌ سكتور عدلي و قضايي،‌ اعضاي شوراي ولايتي و ساير روساي دواير دولتي باميان روي موضوعات فوق صحبت نموده و به بحث و تبادل نظر پرداختند.

گفتني است ولايت باميان در كنار ولايت هاي پروان پنجشير و چند ولايت ديگر در صدر اين برنامه قراردارند و اولين ولاياتي هستند كه انتقال قدرت در آن صورت خواهد گرفت.

۱۳۸۹ آذر ۲۷, شنبه

نمایندگان بامیان در مجلس سنا چه کرده اند؟

حدود یک سال از شروع دوره دوم کاری سناتوران در مشرانو جرگه یا مجلس سنا، سپری میگردد و هم اکنون نیز این نمایندگان در تعطیلی زمستانی به سرمی برند.روی بحث ما در این مطلب کارکرد سناتوران معرفی شده به نمایندگی از ولایت بامیان در این مجلس میباشد، سناتورانی که با رای مستقیم و با اعتماد مستقیم مردم فراموش شده بامیان به این مقام دست یافته اند.
در دور دوم در انتخابات داخلی سال گذشته شورای ولایتی بامیان آقای سید اسد الله جعفری با کسب بیشترین آراء و آقای سناتور رهایی با فرمان رئیس جمهوری کرزی به شورای ملی راه یافته اند.
و اما آنچه در مورد این دو قابل بحث است:
1- آقای سید اسد الله جعفری :
نامبرده فرزند سید غضنفر شاه یکی از خوانین معروف ولایت بامیان که در انتخابات سال گذشته همانند آقای فکور بهشتی، با استفاده از نفوذ و شهرت پدرش رای قابل توجهی را بدست آورد و بر کرسی وکالت تکیه زد. ایشان فاقد تحصیلات عالی بوده و قوه بیان و افهام و تفهیم و افاده نهایت ضعیفی را دارد که شایستگی نمایندگی از مردم بامیان را از وی سلب می کند، تجارب گذشت یک سال نشان گر صریح این ادعاست، حتی برای یک بار دیده نشده است که ایشان در شورای ملی لب به سخن گشاید و نامی از بامیان بر زبان جاری کند چه برسد به اینکه بر سر مسایل مهم ملی و کشوری اظهار نظر بکند. اکنون که تعطیلات زمستانی در حال سپری شدن است ، وی در بامیان بسر می برد و اصولا باید با تدویر گردهمایی ها و تجمعاتی و با بازدید مستقیم از مردم، به ناله های آنان گوش فراداده و وظیفتاً مشکلات و نیازمندی های مردم را به مراجع ذیربط انتقال داده و یا هم در صورت لزوم آن را در اجندای کمیسیون های داخلی مشرانو جرگه و یا هم در جلسات عمومی آن شوری مطرح سازد تا باشد که گرهی از کورگره های این خطه باز شود، اما ممکن است حتی عده کمی هم از حضور شان اطلاع نداشته باشند.
2- آقای هدايت الله  رهایی :
او نیز از تبار خوانین است و برای بار دوم آنهم با فرمان کرزی به وکالت دست یافته است، فرمانی که به احتمال زیاد او را وادار به این کرده است که به شدت از سیاست های کرزی دفاع کند و کمکاری ها و بی توجهی های مشهود و محسوس نظام قبیله سالار فعلی را پوشش دهد تا از لطف بی کران جناب کرزی تشکر و قدردانی کرده باشد.
او کسیست بامیان را از نظر رشد و انکشاف در رده هفتم در سطح کشور میداند، چیزی که بیشتر به جوک و لطیفه میماند تا واقعیت. او کسیست که از کارکرد دولت در بامیان به شدت دفاع می کند و به این عقیده است که بامیان در طول سالیان گذشته رشد بی سابقه ای داشته و در ابعاد مختلف پیشرفت های زیادی انجام پذیرفته است.
او به گوش هایش پنبه زده است تا ناله های مردم را نشنود، عینک خوش بینی به چشم زده است تا زخم های کهنه و خون آلود مردم بامیان را نبیند و به زبانش قفل بی زبانی انداخته است تا مبادا محرومیت های تاریخی بامیان را فریاد کند و در اثر آن مورد خشم و نفرت کرزی و کرزئیان قرار بگیرد.
بناءً وضاحت می یابد که سناتوران ما در مشرانو جرگه مسئولیت وظیفوی ، ایمانی، وجدانی و ملی شان را در قبال اعتماد خالصانه ای که مردم به آنان داشته اند، ادا نکرده اند، یا توانایی این کار را نداشته اند و یا هم تحت تاثیر جریانات مختلف، از این کار سر باز زده اند.
خداوند به ایشان لطف کند تا بامیان را بیاد آورند.

۱۳۸۹ آذر ۲۴, چهارشنبه

دهه محرم و تجارت روحانيون و آخوند ها

دهه اول ماه محرم بعد از شهادت حضرت امام حسين عليه السلام و يارانش،‌ همه ساله توسط مسلمانان و به خصوص شيعيان در سراسر جهان تجليل و گراميداشت ميگردد و اما در مناطق شيعه نشين افغانستان،‌ روحانيون و مبلغين ما رسمي را نهادينه كرده است كه بر اساس آن فقط در بدل مقدار معين پول كه در بعضي از ساحات مبلغ هنگفتي نيز است،‌ حاضرند براي مردم موعظه نموده و روضه بخوانند.
اين مسئله به هيچوجه قابل انكار نيست،‌ برهمگان هويدا و روشن است كه اين دهه تبديل به دهه تجارت و كسب در آمد براي مبلغين و روحانيون شده است، به گونه اي كه اگر مردم حاضر به پرداخت پول به اين افراد نشوند، به احتمال زياد عزاداري و روضه خواني در عاشوراي حسيني ملغا خواهد شد و اين فرهنگي كه در درازاي تاريخ در بين مردم نهادينه شده است به فراموشي سپرده خواهد شد.
حال جداي از اينكه حكم شرعي دريافت پول در بدل سخنراني، موعظه و روضه خواني چه ميباشد،‌ مهم وجدان اين آقايون است كه مسئوليت ايماني،‌ديني و وظيفوي شان را فراموش كرده اند و فقط به پول و ثروت مي انديشند نه اينكه با درك رسالت سنگين شان،‌ در ترويج فرهنگ و مكتب انسان ساز عاشورا تلاش كنند،‌ آنها تكرار دهه محرم را به يك عادت براي مردم تبديل كرده اند كه همه ساله تكرار ميشود بدون اينكه درك واقعي مردم از اين حادثه بزرگ افزايش يابد،‌مگر نه اينكه شاعر گرامي اي گفته است:‌
تاسيس كربلا نه فقط بهر ماتم است دانش سراي و مكتب اولاد آدم است

۱۳۸۹ آذر ۲۰, شنبه

شما حسین نیزم، عباس نیزم، علی اکبر نیزم زینب نیزم و غیره نیزم هستید

دیروز در یکی از حسینیه های مرکز بامیان در مراسم عراداری ماه محرم شرکت کردم، با موارد جالبی برخوردم که آن را با شما شریک خواهم ساخت.
درین مراسم پس از سخنرانی و موعظه و روضه خوانی توسط دو تن از روحانیون، سخنرانی نهایی و دعا و اختتامیه با احترام خاصی که مردم تا هنوز به آن پابندند به یکی از سادات واگذار شد، از همان ابتدا واضح و آشکار بود که وی از حتی از سوادی در حد ابتدایی هم بی بهره است و فقط بخاطر سادات بودنش اجازه یافته است تا بالای منبر قدم بگذارد.
موضوع بحث ایشان امر به معروف و نهی از منکر بود، حرف های جالبی را تکرار کرد، در قسمتی از سخنانش گفت " کسانی که امر به معروف و نهی از منکر را انجام نمیدهند مشرک اند و به خداوند شرک آورده اند"، من برای اولین بار این مصداق شرک را از زبان ایشان شنیدم و برایم بسیار جالب و شنیدنی بود، وی در ادامه مردم را مورد خطاب قرار داد و اینگونه پیشرفت (عین کلمات ایشان ذکر میشود) : "مردم ، خواهران، برادران، شما حسین نیزم هستید، شما عباس نیزم هستید، شما علی اکبر نیزم هستید، شما زینب نیزم هستید، وظیفه شماست که امر به معروف و نهی از منکر کنید".
بهر حال منظورم از نوشتن از سطور این بود که مردم ما تا هنوز نتوانسته اند سلطه یک عده ی برتری طلب را کنار بزنند و به آنان بفهمانند که دیگر نسل برتر نیستند، هنوز بیسواد ترین فرد این قشر بر ما حکم میراند و امتیازات استثنایی خویش را از ما با تمام مهارتی که دارند می ستاند و از طرف دیگر مردم نا آگاه ما را با معلومات ناقص و اشتباه خویش همچنان به بیراهه تاریخ سوق میدهد.

۱۳۸۹ آذر ۱۶, سه‌شنبه

جامعه دانشجویی بامیان رسالت شان را باید درک کنند

دانشجویان به عنوان قشر متفکر، نو اندیش، آینده ساز و پرتحرک و با انرژی می توانند با حرکات و جهش های بجا و مناسب شان، سرنوشت و آینده هر جامعه ای را رقم بزنند، آنان نسلی هستند توانا و قادر به درک مسایل و قضایای جاری در جامعه که به دور از محافظه کاری و با پشتکار و تلاش، قابلیت اعمال تغییر و تحول مثبت در روند جاری جامعه را دارا هستند.
و اما در بامیان با آنکه دانشجویان این خطه گهگاهی فعالیت ها مقطعی از خود نشان داده و جرقه هایی را تولید کرده اند که بعضاً توسط مقامات مسئول بازداشته شده اند و بعضاً هم پیگیرانه عمل نکرده اند، اما در کل میتوان ادعا کرد حرکت های متحول و تغییر آور که به عنوان قطبی از نیروی موثر، در قضایای بامیان از سوی آنان صورت نگرفته است که بتوان به آن دل بست و به آینده نقش برجسته ی آنان امیدوار شد.
بناءً نگاه اقشار مختلف مردم دوخته به افکار و اندیشه های این جوانان دانشجو هست ، همه به آنان مینگرند تا در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، بازسازی، سیاست و حکومتداری در جامعه همیشه محروم و به دور از امتیازات لازم بامیان، رسالت انسانی و میهنی خویش را درک نموده و نسبت به ادای آن اقدام کنند تا باشد که تحرک و پویایی لازم ایجاد گردیده و فرایند رشد و توسعه در بامیان سرعت بیشتری بخود گیرد.

۱۳۸۹ آذر ۱۵, دوشنبه

قدرت انتقاد از دانشجویان و اساتید دانشگاه بامیان سلب شده است

اخیرا شاهد محافل فراغت دهها تن از دانشجویان دانشکده های زراعت و مالداری و تعلیم و تربیه دانشگاه بامیان بودیم که با شکوه و عظمت ویژه ای تجلیل گردید و فارغین توانستند پس از چهارسال زحمت و تلاش، سند فراغت شان را بدست آورد و راهی کار و فعالیت در جامعه محروم ما گردیده اند.
و اما کیفیت آموزش در این چهار سال از اهمیت ویژه ای برخوردار است که میتواند آینده فارغین را بگونه مثبت و یا هم منفی رقم بزند. محمد باقر اندیشمند یکی از فارغ التحصیلات دانشکده زراعت و مالداری که در این مراسم به نمایندگی از فارغین سخن میگفت به نکات خوبی اشاره کرد، وی از سلب قدرت نه گفتن و انتقاد کردن در محیط علمی دانشگاه گلایه داشت و افزود که محصلین و حتی اساتید توان نه گفتن و انتقاد کردن را ندارند. وی همچنین در قسمت دیگری از سخنانش از اینکه مفاهیم علمی و تحقیق بگونه کاملاً نقلی و تقلیدی به محصلین ارائه میگردد شکایت داشته و گفت که باید مسایل علمی بگونه تحقیقی و آزمایشی به بحث گرفته شوند تا برای محصلین بهتر قابل درک و فراگیری باشد.
قابل یاد آوریست که شکایات دیگری نیز از روند تدریس و کیفیت آموزش در دانشگاه بامیان همانند پایین بودن سطح علمی اساتید، کمبود اساتید متخصص و مسلکی و غیره مطرح میباشد.

۱۳۸۹ آذر ۱۴, یکشنبه

اعتراض در برابر پشتو بودن سرود ملی

روز جمعه در مراسم فراغت 68 تن از دانشکده زراعت و مالداری دانشگاه بامیان، زمانیکه در شروع مراسم همگی به احترام سرود ملی به پا خاسته بودند، عده ای اندکی همچنان بر روی صندلی های شان نشسته بودند و از ایستادن خود داری کردند.
آنان دلیل این امر را پشتو بودن سرود ملی عنوان کردند و افزودند که با توجه به تعدد زبان ها در کشور، سرود ملی نیز نباید فقط به زبان یک قوم خاص آنهم پشتو باشد، از طرف دیگر آنان ادعا داشتند که از متن سرود ملی چنین بر می آید که افغانستان خاک و وطن اصلی هزاره ها نیست و در آن هزاره ها فقط ساکن این سرزمین خوانده شده است که مفهوم مهاجر بودن آنان را میرساند.
براستی هم چرا چنین تبعیض آشکار اعمال میگردد؟ چرا زبان پشتو زبان برتر باید پنداشته شود؟ چرا اقوام دیگر خویشتن را در سرود ملی تحقیر شده احساس کنند؟
بهتر نبود تا سرود ملی کشور حد اقل به گونه مختلط به دو زبان رسمی کشور یعنی دری و پشتو سروده میشد و متن آن بگونه ای سروده میشد که تمام اقوام افغانستان حضور خویش را در آن احساس میکردند و رضایت همه را جلب میکرد؟

۱۳۸۹ آذر ۱۳, شنبه

روایتی از رشوه ستانی در شفاخانه بامیان

دوستی روایت میکرد که :
خانمم را برای انجام عمل زایمان چندی قبل به شفاخانه بامیان انتقال داده بودم، پس از ولادت نوزاد، وقتی اطلاع حاصل کردم خواستم بروم داخل بخش و همسرم را ملاقات کنم اما متأسفانه با ممانعت جدی خانمی که در ورودی بخش بود مواجه شدم، پس از اندکی تعلل، از رفتارش پی بردم که احتمالا منظوری دارد، بناءً با تردد و اندکی هراس مبلغ 100 افغانی را به ایشان پرداخت کردم تا اجازه ورود صادر کند، خانم یاد شده پس از دیدن پول با کمال ادب و احترام راه را گشود و مرا به سمت اتاقی که خانمم بستر بود راهنمایی کرد. با خودم گفتم بلی در افغانستان راهکار و راه چاره تمام مشکلات پول است، داشتن پول داشتن زندگی ایده آل است و نداشتن آن محرومیت از تمام حقوق و خدمات رفاهی عامه و سایر مسایل.
آری
این است وضعیت ما در بامیان و شفاخانه ولایتی آن که هردم داد از کیفیت بالای خدمات آن زده میشود.

۱۳۸۹ آذر ۱۱, پنجشنبه

اراده قاطع، پیروزی به ارمغان آورد، بر همگان مبارک باد!

سرانجام پس از تعلل های سیاسی در خصوص اعلام نتایج انتخابات پارلمانی ولایت غزنی، ایستادگی و اراده قاطع و بی مانند هزاره ها اعم از احزاب سیاسی، شخصیت های بزرگ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نهادهای مدنی، روشنفکران، روزنامه نگاران و .... در مقابل سد سنگین محروم سازی و منزوی سازی این قوم توسط نظام فاشیست و قبیله گرای حاکم، نتیجه مثبت داده و پیروزی بزرگ و تاریخی ای را برای مردم مان به ارمغان آورد. این پیروزی با شکوه برهمگان مبارک باد.
اما !
اینک این پیروزی برای کاندیدان برنده ولایت غزنی بسا شیرین و از آنسو سنگین و به شدت مسئولیت آور است البته از جهات ذیل:
1- مسئولین واقعی کاندیدان برنده ولایت غزنی این است که بدون درنظرداشت تعصبات مذهبی ، قومی و .... بگونه درست و منطقی از موکلین شان نمایندگی نموده و ثابت سازند که آنان وکلای تمام مردم غزنی هستند به وکلای قوم هزاره ساکن در آن ولایت.
2- پابندی به نظام دموکراسی، احترام به قوانین، صلح دوستی و مشارکت ملی، وحدت ملی و عدالت اجتماعی در کشور این قوم را در عمل به آنانی که ویژگی ها فوق را ندارند و به دنبال تخریب و حذف دیگران بوده و قدرت را میراث پدری شان میدانند نشان دهند.
3- به دیگران بفهمانند که میتوان با اراده و تصمیم قاطع و با اتحاد و همبسگی ، حقوق رفته خویش را از دیگران بازستانند و این مفهوم را واضح سازند که دیگر نمیشود بسادگی دیگران را به انزوا کشانید تا در آینده آنان دچار این اشتباه فاحش نشوند و به همت این قوم پی برند.

۱۳۸۹ آذر ۸, دوشنبه

در چهره کرزی و در طینت عبدالرحمن جابر

  بدنبال اظهارات شرم آور و نفاق افگنانه قبیله سالار کرزی در مورد عدم رعایت و تأمین وحدت ملی در انتخابات ولایت غزنی و تاخیر نهایت سوال برانگیز در اعلان نتایج نهایی انتخابات پارلمانی آن ولایت، گمانه زنی های قبلی تعدادی زیادی از صاحب نظران و کارشناسان و سایرین در مورد حاکمیت نظام قوم سالار و مبتنی بر منافع یک قوم خاص (پشتون های پای لچ) رنگ واقعیت به خود گرفته است و قطعا برهمگان هویدا گشته است که سنگ اندازی در راه راهیابی یازده نفر از وکلای شیعه و هزاره از ولایت غزنی فقط و فقط ریشه در تبعیضات قومی و برتری طلبی کرزی خان پشتون سالار دارد و بس.
  بناءً به صراحت میتوان ادعا کرد که تاریخ در افغانستان همواره تکرار میشود، زیرا شخص فاسد کرزی در سایه نظام نام نهاد دموکراسی که در واقع باید تأمین کننده قطعی وحدت ملی و عدالت اجتماعی جامعه باشد، همانند سلاطین و سرمداران گذشته که تاریخ گواه انکار ناپذیر اعمال آنان در قبال غیر پشتون ها و به ویژه هزاره ها میباشد، دقیقا پا جای پای عبدالرحمن جابر گذاشته و با تکیه بر استراتیژی ها و پالیسی های ظالمانه آنان در نظر دارد اقلیت ها ساکن در کشور را در محرومیت کامل نگهداشته و حتی حقوق قانونی آنها را از آنان بازستانده و آنان را از صحنه های سیاسی و اجتماعی کشور حذف کند.
  پس برماست که درک کنیم نیات شوم و پلید کرزی و همتبارانش را و درک کنیم که ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم، هنوز باید علیه تاریخ و تکرار تاریخ سیاه کشور مبارزه کنیم و با درایت و کیاست به دیگران اجازه ندهیم تا بیشتر ازین خواسته ها و اهداف ناشایسته شان را بر ما تحمیل کنند و باز بیاد آوریم فرموده های بجا و تاریخی رهبر شهید ، سردار فرزانه فقید مان بابه مزاری بزرگ را که از گلوی زخمی خویش همواره فریاد میکرد " من برای مردم خود فقط این را میخواهم که دیگر هزاره بودن شان جرم نباشد".


۱۳۸۹ آذر ۳, چهارشنبه

نتايج نهايي انتخابات پارلماني اعلان شد،‌ اما به جز غرني ، چرا؟؟؟

امروز نتايج نهايي انتخابات پارلماني كشور روي سايت انترنتي كميسيون انتخابات افغانستان قرار گرفت اما ولايت غزني از اين امر مستثني است و اعلان نتايج آن به تعويق افتاده است .
دليل اين اقدام كميسيون انتخابات چه ميتواند باشد؟
- آيا كميسيون انتخابات تحت تاثير سخنان نفاق افگنانه كرزي و همقطاران قوم گراي او قرار گرفته اند و ميخواهند نتيجه را تغيير دهند؟
- آيا صندوق هاي بيشمار آرايي كه بگونه معجزه آسا از زير خاك سر برآورده اند بايد در كنار آراي واقعي مردم غرني بايد شمارش شوند تا افراد ديگري از تبار مشخصي وارد پارلمان شوند؟
- آيا كميسيون انتخابات نيز با زير پا نمودن پسوند مستقل خويش به قوم گرايي و توجه به يك قوم خاص و تعصب و دشمني عليه يك قوم خاص رو آورده است ؟
- آيا همگان دست به دست هم داده اند تا پيروزي هاي شگفت انگيز هزاره ها در انتخابات پارلماني را زير سوال برده و از افزايش آنان در پارلمان آينده جلوگيري كنند؟
- و ابهامات ديگري كه به شدت نگران كننده است.
بناءً بر تمام احزاب سياسي ،‌ روشنفكران،‌ متنفذين،‌ علماء،‌روحانيون،‌دانشجويان،‌ فرهنگيان و تك تك و فرد فرد اين قوم لازم است تا در مقابله عليه توطئه شوم دشمنان تاريخي خويش كه در طول تاريخ همواره حقوق حقه اين ملت را زير پا نموده اند و بازهم بر آن اصرار دارند به پا برخيزند و ديگر اجازه ندهند تا حكومت فاشيست به اهداف شوم خويش دست يابد.
در صورتيكه بازهم هزاره ها از حق مسلم خويش كه را آراي مقدس مردم بدست آمده است محروم گردند،‌آنگاه زندگي كردن در سنگرهاي باميان،‌ مزار،‌دره صوف ،‌شيخعلي و ميدان و ..... بهتر از زندگي كردن زير پرچم اين نظام آكنده از خفقان و ستم ميباشد.

۱۳۸۹ آبان ۳۰, یکشنبه

باميان نا امن بايد شود تا مورد توجه قرار گيرد


ولايت باميان، سرزميني كه در دوران جهاد عليه ارتش سرخ از پيشگامان جهاد در كشور بود و در عصر مقاومت مركز اقتدار هزارستان به حساب ميامد، پس از سقوط طالبان و رويكار آمدن نظام جديد مسمي به دموكراسي،‌ به انزوا كشانيده شده است و گويا در جغرافياي افغانستان منطقه اي بنام باميان وجود ندارد.
نه سال گذشته گواه زنده ي بي مهري ها و تعصبات صورت گرفته نسبت به باميان است،‌ شاهكار بازسازي در باميان 5 كيلومتر سرك قير ريزي شده پينه اي است كه چشمان همگان را پر كرده است و گويا باميان را با آن به پاريس مبدل ساخته اند.
و اما عامل اين همه محروميت و بي توجهي به باميان چه چيزي ميتواند باشد؟
يكي ازين عوامل امن بودن باميان و صلح دوست بودن مردم هميشه محكوم آن بوده است،‌ مسئولين خود معترف به اين امرند كه به مناطق نا امن بيشتر توجه ميشود و باميان چون در امنيت كامل بسر ميبرد از نگاهها و توجهات بدور مانده است.
بناءً‌ ثابت ميگردد تا باميان نا امن نشود كسي نيم نگاهي با چشم چپ هم به آن نمي كند،‌ باميان بايد نا امن شود تا مورد تمركز و توجه مقامات حكومتي و جامعه بين الملل قرار گيرد.
عامل ديگر خاموشي و خود فراموشي مردم باميان است،‌مردم باميان با توجه به اينكه ساليان درازي را در ميان آتش جنگ و بحران بسر كرده اند و مظالم بيشمار و طاقت فرسايي را متحمل شده اند،‌ با ديدن وضعيت موجود آن را قناعت بخش دانسته و سجده شكر بجا مياورند،‌ بي خبر از اينكه ساير ولايات به كجا رسيده اند،‌ سقف بودجه انكشافي سالانه آنان چه مبلغي را احتوا ميدارد و رشد سرانه اقتصادي آنان چه ميزاني را نشان ميدهد.
بناءً‌ مردم باميان بايد بدانند كه انكشاف ،‌ ترفي ، پيشرفت ،‌ بازسازي و .... حق مسلم و انكار ناپذير باميان به عنوان بخشي از پيكره افغانستان است و بايد اين حق را به قول معروف يا به مهر علي و يا بزور علي گرفت.
 و عوامل ديگر....

۱۳۸۹ آبان ۲۹, شنبه

پشتونیزم حاکم بر نظام افغانستان، عامل بنیادین رشد طالبان


قریب به نه سال از سقوط نظام عقب گرا و جهل آمیز طالبان در افغانستان میگذرد، نظامی که در اندک زمان بسیار کوتاه دامن سیاه آن توسط نیروهای نظامی خارجی و داخلی از تمام افغانستان برچیده شده و سپاه تاریک اندیش آن به آنسوی مرزها رانده گردید.
و اما در ادامه با آنکه مبارزه علیه آنان تداوم یافت با گذشت زمان اندک اندک نیروهای طالبان به سازماندهی مجدد پرداخته و به رشد روز افزون و غیر قابل مهار و در عین حال سوال برانگیز دست یافتند.
یک نگاه عمیق تر و موشکافانه تر واضح می سازد که فقط و فقط حاکمیت پشتونیزم و قبیله و قوم گرایی کرزی و عمال افراطی پشتون ها، میتواند دلیل اصلی رشد فزاینده طالبانیزم در افغانستان و پاکستان باشد، زیرا سالیان گذشته به صراحت نشان دهنده این است که نظام فعلی حاکم برافغانستان در مبارزه علیه طالبان و تروریزم هیچگاهی صداقتمندانه عمل نکرده است و همواره متاثر از حس قوم گرایی در مقابل آنان سهلنگاری از خود نشان داده است.
موارد ذیل به خوبی ثابت کننده این ادعا میباشند:
1- سربازان اردوی ملی که خود در عملیات علیه طالبان در مناطق جنوبی و غیره شرکت داشته اند حکایت می کنند که اردوی ملی هیچگاهی بگونه جدی و تاثیر گذار در مقابل طالبان عمل نکرده است و اکثرا دیده شده است که در میادین نبرد فرماندهان اردوی ملی مانع از اعمال فشار بر نیروهای طالبان و ضربه زدن به آنان شده اند.
2- در سطح بالای اردوی ملی، فرماندهان عالی رتبه از اقوام غیر پشتون که در راس قول اردو ها و... قرار داشته و صادقانه در مبارزه علیه تروریزم کوشیده اند و ضرباتی را بر پیکر مخالفین نظام وارد کرده اند، مورد خشم جناب کرزی و جناب وردک وزیر دفاع قرار گرفته و با تبدیلی ایشان به مناطق امن و دور از عرصه نبرد فرصت خدمت صادقانه را از آنان میگیرند تا پشتونیزم را یاری برسانند. چگونگی تبدیلی های مکرر جنرال مراد علی خان را از نظر بگذرانید تا موضوع برای تان روشن گردد.
3- مذاکرات پشت پرده و پنهانی کرزی با جناح های حکمتیار، حقانی و گروپ های طالبان که بدور از چشم مردم صورت میگیرد، خود عدم صداقت حکومت را نشان میدهد، زیرا آنان میخواهند با امتیاز دهی به پشتون های مخالف و ترغیب آنان، جلو جنگ و کشتار در مناطق پشتون نشین را بگیرند و در عوض خشونت را به مناطق غیر پشتون بکشانند.
4- و موارد دیگر...

۱۳۸۹ آبان ۲۴, دوشنبه

حلول عید سغید اضحی مبارک باد

فرا رسیدن ایام خجسته عید سعید اضحی بر تمام مسلمین جهان ، تمام هموطنان عزیز مان در سراسر جهان و به خصوص به خوانندگان این صفحه مبارک باد
امیدوارم ایام آکنده از شادی سرور در پیش داشته باشید و بتوانید ایام عید را با خوشی هر چه تمامتر پشت سر بگذارنید.
و نیز از بارگاه حضرت حق استدعا دارم تا صلح و امنیت سرتاسری را در افغانستان استحکام بخشد تا ملت رنجدیده مان در سایه آن بتواند زندگی آرام و پر از رفاه و آسایش را در پیشرو داشته باشد.

۱۳۸۹ آبان ۲۳, یکشنبه

پوقانه کمیسیون مستقل انتخابات ترکید

دیشب رسانه ها از افشا شدن فایل صوتی سی دقیقه ای در مورد تقلبات انتخاباتی در انتخابات گذشته پارلمانی کشور خبردادند.

این فایل صوتی حاوی مکالمه تیلفونی یک مقام عالی رتبه دولتی با یکی از کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات که خود را مسئول عمومی دیتابیس (پایگاه داده ها) معرفی می کند می باشد که طی آن مقام دولتی در مورد حذف نام چند تن از نامزدان پیشتاز ولایت هرات و جاگزین کردن افراد مورد نظر وی به جای آنان صحبت می کند و کارمند کمیسیون نیز از ابراز علاقمندی و تمایل خویش نسبت به اقدام در این مورد خبر میدهد.

و اما افشای این فایل از جهات ذیل میتواند مهم باشد:

1- به دنبال بدنامی انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری، افتضاح و بدنامی دیگری ثبت تاریخ افغانستان ساخت که میتواند نگرانی ها را در مورد بهبود اوضاع و استحکام نظام دموکراسی برانگیزد، زیرا ممکن است عمل افشا شده فقط بخش کوچکی از تقلبات و معاملات صورت گرفته بوده و تقلبات گسترده و وسیع که سرنوشت آرای واقعی مردم را تغییر دهد،انجام یافته باشد.

2- با تبدیلی رئیس کمیسیون و تقرر جناب فضل احمد معنوی در این مقام، روزنه های امید در جهت شفافیت انتخابات گذشته پارلمانی به چشم میخورد که ادعاهای ایشان در جریان و پس از برگزاری انتخابات امیدوارکننده تر بود، اما اینک بار دیگر پوقانه کمیسیون انتخابات افغانستان ترکید و اعتماد مردم نسبت به کارکرد ایشان سلب خواهد شد و یا حداقل به شدت کاهش خواهد یافت.

3- موجودیت ریشه ای و بنیادین فرهنگ معامله گری و خیانت به سرنوشت کشور، به وضوح به اثبات رسید و برای مردم مسلم شد که اعمال تغییرات نمیتواند در هیچ عرصه ای کارساز باشد، زیرا نظام حاضر و سیستم موجود به هیچوجه در راستای محو و کاهش فساد اداری و خیانت و معامله گری موثر و تغییر دهنده نخواهد بود و ضرب المثل معروف "آب از سرچشمه گل آلود است" مصداق می یابد.

۱۳۸۹ آبان ۲۲, شنبه

رنجر پولیس بار دیگر در بامیان حادثه آفرید

پیش از ظهر دیروز یک عراده رنجر ق پولیس قوماندانی امنیه ولایت بامیان، در ساحه پیشروی کابل در بازار بامیان که با سرعت غیر متعارف اقدام به دور زدن از سرک کرده است با یک عراده موتر سایکل تصادف کرده است که منجر به زخمی شدن شدید راکب موترسایکل گردیده است.
شاهدان عینی میگویند فقط و فقط سرعت بیش از حد و بی احتیاطی رنجر نظامی عامل وقوع این حادثه ترافیکی شده است.
جالب تر اینکه پولیس ترافیک با رسیدن به صحنه بدون اینکه بررسی های لازم را انجام دهد موترسایکل را توقیف کرده و واسطه رنجر را رها کرده است در حالیکه تقصیر کلا از رنجر اردو بوده است (اقتضاح دیگری از پولیس بامیان)
گفتنی است پیش از این نیز بارها وسایط نظامی در بامیان حوادث سنگین ترافیکی را عامل شده اند و در حالیکه انتقادات و شکایات زیادی از این ناحیه مطرح بوده است تا اکنون درین قسمت بهبودی حاصل نشده است و چه بسا که در آینده نیز حوادث ناگوار دیگری به وقع بپیوندد.

۱۳۸۹ آبان ۲۰, پنجشنبه

برق بامیان؛ افسانه ای که تاریخ روایت میکند


این روزها اداره برق بامیان از تشکیل آمریت ارتقا یافته و به ریاست تبدیل شده است؛ اما مفهوم و معنی این ارتقا چه جیزی میتواند باشد؟ به جز از تشویق این اداره در راستای کمکاری ایشان و تعمد آنان در محروم نگهداشتن مردم بامیان از انرژی برق.
در حدود 9 سال از استقرار نظام جدید در کشور میگذرد اما تا اکنون اداره برق بامیان به جز نصب چند پایه برق در بازار بامیان کاری انجام نداده است، با آنکه پتانسیل اعمار بندهای برق کوچک و بزرگ در مناطق مختلف این ولایت وجود دارد. بند برق توپچی با تمام تبلیغات و بوق و کرنا افتتاح شد اما تا اکنون اثری از پیشرفت کار آن دیده نمیشود، ناءً این کار عواملی چند میتواند داشته باشد که :
1- وزیر انرژی و آب افغانستان جناب امیر اسمعیل خان با دشمنی دیرینه ای که با هزاره ها دارد هرگز نمی خواهد این مردم از نعمت روشنایی برق و انرژِی مستفید گردند. همانند برق دشت برچی شهر کابل که اظهر من الشمس است.
2- بی کفایت مسئولین حکومت محلی بامیان که هرگز به گونه جدی مسئله برق بامیان را دنبال نکرده اند، این ادعا از آنجا ثابت میگردد آمریت برق هیچگاهی پاسخی در برابر انبوه سوالات مردم بامیان در مورد برق نداشته است.
3- عدم جدیت مردم بامیان در قبال سرنوشت شان که باید در تمامی عرصه ها و به ویژه برق که زیربنای رشد صنایع و فراهم سازی امکانات رفاهی میباشد، گلوی مسئولین را بفشارند و همانند سایر ولایات که دولت را تهدید به نا امنی و خشونت میکنند، حق شان را از دولت بازستانند. زیرا حق گرفتنیست نه خواستنی.
4- عدم توجه جدی احزاب و گروههای سیاسی هزاره ها که در راس حکومت قرار دارند و میتوانند در جهت جلب توجهات به بامیان مفید و موثر عمل نمایند. آنان همگان فقط به حفظ قدرت و ازدیاد سرمایه خویش می اندیشند و بامیان را به جزء در هنگام نیاز به مردم و آرای آنان به فراموشی سپرده اند.

۱۳۸۹ آبان ۱۹, چهارشنبه

معیار مریض عاجل در بامیان؛ بیست دقیقه فاصله تا مرگ

وجدان بیدار و آگاه، احساس مسئولیت در مقابل صحت انسان ها و حس نوع دوستی از صفات بارز و خصیصه های داکتران باید باشد که مرگ و زندگی تعداد زیادی از انسان ها در دست آنان است.

و اما در شفاخانه ولایتی بامیان که ادعا میشود از بهترین امکانات طی و نیروی بشری در سطح ولایت بامیان برخوردار است، وضعیت بگونه ایست که هر انسان بیماری با ورود به آن بیمار تر میگردد و به هیج بیماران از لحاظ روانی در امنیت و آرامش قرار نمیگیرند.

در کنار رفتار نامناسب داکتران و خدمه شفاخانه، نبود فضای آرام بخش و کمبود امکانات طی و پرسونل متخصص، مسئله ای که نهایت مهم و حساس میباشد بازی با جان بیماران توسط داکتران موجود این مرکز صحی می باشد، چندی قبل مریضی را که یک شب تمام را با درد و ناله بسر کرده بود، نزدیک های صبح به شفاخانه مرکز بامیان انتقال دادم و به بخش عاجل معرفی کردم تا تداوی گردد، اما با نهایت تأسف در حالیکه هیچ مریض عاجل دیگری نبود و داکتر محترم موظف در حال صحبت با تیلفون در داخل حیاط شفاخانه براحتی قدم میزد، از پذیرفتن این مریض خود داری کرده و گفت ما در بخش عاجل فقط مریضانی را می پذیریم که فقط 20 دقیقه با مرگ فاصله داشته باشند.

این درحالیست که سکتور صحت همواره در بامیان به عنوان اداره پیشتاز و اداره ای که کارکرد چشمگیر و موثر داشته معرفی شده است.

۱۳۸۹ آبان ۱۸, سه‌شنبه

پولیس بامیان ؛ عامل وقوع یک سوم حوادث سنگین ترافیکی


بر طبق آمار ارائه شده توسط فرماندهی پولیس ولایت بامیان، در طی یک سال گذشته به تعداد 15 حادثه سنگین ترافیکی که تلفات انسانی نیز در پی داشته ، به وقوع پیوسته است که از آن میان عامل وقوع 5 حادثه آن پولیس بوده است. به گفته فرمانده پولیس بامیان عاملان این حوادث به سارنوالی نظامی معرفی گردیده و دوسیه های شان در جریان میباشد.

این در حالیست که در طی چندین سال گذشته به دفعات از تیز رانی وسایط نظامی شکایات و انتقاداتی مطرح بوده است اما تا اکنون هیچ اقدامی در راستای کاهش آن از طرف فرماندهی پولیس بامیان صورت نگرفته است. بناءً سالانه چندین تن در اثر بی توجهی و سرعت بیش از حد وسایط نقلیه مربوط پولیس بامیان جان های شان را از دست میدهند و در صورتیکه بازهم این روند ادامه یابد قطعا خطرات دیگری نیز در انتظار مردم و به ویژه اطفال خواهد بود.

۱۳۸۹ آبان ۱۷, دوشنبه

40 میلیون دالر؛ هدیه کرزی به جنگ و خشونت

دیشب رسانه ها اعلام کردند که آقای رئیس جمهور کرزی در سفر اخیرش به ولایت پکتیکا مبلغ 40 میلیون دالر را به آنان وعده کرده است تا در آن ولایت به مصرف برسد.
این اقدام به دنبال سرازیری پول های زیادیست که همواره در مناطق نا امن جنوب و جنوب شرق کشور در بدل نا امنی، خشونت، انفجار و انتحار به آنان هدیه میشود تا آنان بیشتر به خلق و تشدید بحران ناامنی ترغیب گردند.
این درحالیست که آقای کرزی بارها در طی سالیان گذشته به ولایت بامیان سفر نموده و با آنکه به وضوح محرومیت و عقب ماندگی بامیان را مشاهده کرده است، فقط با وعده های روی کاغذ آن هم از نوع کم ارزش آن، به مردم دلخوشی داده است و بس.
بناءً باردیگر سیاست یک بام و دو هوای دولت فاسد و نشنالیست کرزی رو میشود تا ثابت گردد که تمام امتیازات به عوامل ایجاد ناامنی و بحران هدیه میشود و مناطقی همانند بامیان که از امنیت مطمئن برخوردارد است شایستگی رشد و انکشاف را ندارند، باید در درازای تاریخ سیاه کشور بازهم محروم و محکوم باقی بمانند.

۱۳۸۹ آبان ۱۶, یکشنبه

بامیان برخاسته از خاکستر جنگ و تبعیض است

داکتر حبیبه سرابی والی بامیان که در افتتاح ورکشاپ یک روزه تهیه نمای ولایتی بامیان، سخن میگفت در بخشی از سخنانش گفت:" بامیان برخواسته از خاکستر جنگ و تبعیض است، بامیان در گذشته ها به مثابه انگشت ششم پنداشته میشد و به دلیل موجودیت تبعیض و آتش جنگ و بحران، از داشتن مراکز تحصیلات عالی محروم بوده و نسبت به سایر ولایات ظرفیت های نیروی انسانی آن پایین است".
وی وضعیت جغرافیایی بامیان را عامل دیگری در مسیر پیشرفت و انکشاف دانست و افزود " نیروی بشری متخصص بامیانی حتی حاضر نیستند شرایط موجود در بامیان را پذیرفته و درینجا کار کنند.
والی بامیان اولویت های انکشافی بامیان را به ترتیب در انکشاف زراعت و مالداری، استخراج معادن به خصوص معدن حاجیگک و رشد صنعت اکوتوریزم در بامیان دانست و گفت با آنکه صنعت توریزم در استراتیژی انکشاف ملی کشور نیامده است اما نمیتوان با نادیده گرفتن این صنعت که میتواند یکی از بخش های اقتصاد پایدار بامیان باشد، فرهنگ و تاریخ بامیان را نادیده گرفت.
داکتر سرابی به اهمیت تهیه نمای ولایتی و ترتیب پلان استراتیژیک ولایت بامیان نیز اشاره کردند و افزودند که با تهیه نمای ولایتی و به دنبال آن ترتیب پلان استراتیژیک بامیان میتوان در مسیر انکشاف بامیان گام های موثری را برداشت.

۱۳۸۹ آبان ۱۵, شنبه

آنانیکه مشکل دارند و توانایی ندارند باید استعفا دهند

اصول دموکراتیک ایجاب میکند که هر شخصی که در راس امری قرار دارد ، در صورتیکه با مشکلات زیادی مواجه است و از طرف دیگر توانایی حل آن مشکلات را در خود نمی بیند و مقامات بالاتر نیز به رفع مشکلات اقدام نمی کنند، به شکل بسیار محترمانه استعفای خویش را تقدیم نموده و بار مسئولین را از دوش خویش می بردارد.
و در ولایت بامیان اما این اصل تا هنوز ترویج نیافته است، در کنفرانس گزارش دهی ادارات دولتی بامیان به مردم در سال 1389 که تنها عرصه رویایی مستقیم مسئولین دولتی با مردم در طول یک سال میباشد، عده ای از مسئولین ولایتی بامیان در سکتور های امنیت، صحت، سکتور خصوصی، آب و برق و ... در پاسخ هر سوال و انتقاد نمایندگان مردم، فقط از مشکلات شکایت میکردند و پاسخ هرسوال فقط مشکلات موجود و عدم حمایت شان از طرف واحد های اول در مرکز بود وبس. به ویژه جناب قوماندان امنیه بامیان که از بس از مشکلات اداره خویش دم زد و از نبود محل رهایشی از نالید، بالاخره طاقت نیاورد و در مقابل سوالات حاضرین برآشفت و با برخورد نظامی اش از جواب دادن امتناع ورزید.
بناءً مسئولین ولایت بامیان باید درک کنند بخود شان بقبولانند که با رعایت اصل دموکراتیکی که در فوق یاد شد، در صورتیکه توانایی حل مشکلات را ندارد و حمایت نیز نمیشوند، بجای اینکه اینقدر بر مردم منت گذارند و کارکردهای ناقص شان را برخ مردم بکشانند، محترمانه با تقدیم استعفای خویش مسئولین را واگذارند و دین خویش را در مقابل مردم بامیان ادا کنند تا به تمام مردم بامیان روشن گردد که مسئولین دلسوز بوده اند ولی کسی آنان را یاری نکرده است.

۱۳۸۹ آبان ۱۲, چهارشنبه

در نظام افغانستان سیستم تیر و بیر حاکم است

آقای جواد ضحاک که در سومین و آخرین روز کنفرانس گزارش دهی ولایت بامیان به سوالات اشتراک کنندگان پاسخ میگفت در جواب به سوال یکی از حاضرین که پرسیده چرا مسئولین هر در قسمت تآخیر وعده های شان فقط میگویند در آینده مشکلات حل میشود و در سال آینده در حالیکه هیچ مشکلی حل نشده است بازهم میگویند در آینده کوشش می کنیم مشکلات حل شود؟ گفت این بدان علت است که در نظام افغانستان سیستم تیر و بیر حاکم است، بدین معنی که مسئولین فقط میخواهند اعتراضات مردم نسبت به کمکاری های شان را با وعده به آینده و حل مشکلات شان در آینده ها، برای مدت اندکی آرام کنند، آنها در واقع هیچ کاری نمیخواهند انجام دهند بلکه خاک به چشم مردم میزنند و به فکر گذراندن روز ها و ماهها و سال ها هستند و بس.

۱۳۸۹ آبان ۱۱, سه‌شنبه

آزادی بیان و شفافیت؛ قربانی های بزرگ کنفرانس گزارش دهی بامیان

با آنکه ششمین کنفرانس گزارش دهی سالانه ولایت بامیان، با هدف ایجاد شفافیت، اطلاع رسانی از روند انکشاف در بامیان، دریافت مشکلات و چالش های موجود در بامیان و راههای حل آنان و نیز اقناع مردم در رابطه به انکشاف در بامیان، ترویج فرهنگ پاسخگویی و در کل تمثیل دموکراسی، از روز یک شنبه آغاز گردیده و تا سه روز ادامه خواهد یافت، اما از جریان روز اول کنفرانس درست برعکس آن را به نمایش گذاشت و نشان داد که تا هنوز مقامات و مسئولین ما به معنی واقعی به انتقاد پذیری و پاسخگویی در قابل کارکردهای شان عادت نکرده اند. نکات ذیل میتواند ثابت کننده این ادعا باشد:
1- در آغاز کنفرانس اعلام شد که اشتراک کنندگان فقط میتوانند سوالهای شان را به شکل تحریری به مجری برنامه بسپارند تا از طرف مسئولین به پاسخ آن پرداخته شود، اما در زمان پرسش و پاسخ به وضوح دیده شد که اکثر سوالاتی که مطرح شده بودند سانسور گردیده و یا بگونه ای منحرف شده و ناکامل به خوانش گرفته میشد و یا اصلا از خواندن آن صرف نظر میگردید.
2- مسئولین سکتور های گزارش دهنده اکثراً به سوالات بعضی از اشتراک کنندگان آنهم مقامات پاسخ میدادند و از کنار اکثر سوالات بگونه بی تفاوت میگذشتند.
3- قوماندان امنیه بامیان به صراحت کامل از پاسخ دهی به سوالات اشتراک کنندگان خود داری کرده و حتی زورگویی اش را به نمایش گذاشت.
4- مدت زمانی که برای پرسش و پاسخ در نظر گرفته شده بود نهایت کم بوده و به هیچوجه بمنظور روشن شدن مسایل و نکات مبهم، کافی نبود.

بناءً با توجه به نکات فوق می توان، نتیجه گرفت که، نگرانی های همیشگی بعضی از شهروندان بامیان، در مورد عدم شفاف بودن این گونه جلسات و تبلیغاتی و نمایشی بودن آن رنگ واقعیت بخود گرفته است.


۱۳۸۹ آبان ۱۰, دوشنبه

قوماندان امنیه بامیان باید قانون بخواند تا حقوق خود و دیگران را بشناسد

جنرال عوض محمد نذیری فرمانده پولیس بامیان، در جریان روز اول کنفرانس گزارش دهی ولایت بامیان، حینیکه در مقابل سوال یکی از خبرنگاران احساس ناتوانی کرد، بدون در نظرداشت فضای جلسه، از پاسخ به سوال خبرنگار خود داری کرده و رفتار خشونت آمیز و تحقیر آمیز از خود نشان داد که حتی نزدیک بود باعث ایجاد هرج و مرج در روند کنفرانس گردد.
این قضیه بیانگر چندین نکته جالب میباشد که در ذیل تذکر داده میشوند:
1- آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات از حقوق اساسی بشری است که قوانین کشور ما نیز آن را پذیرفته است، اما در حالیکه ایشان از آدرس رئیس سکتور امنیت صحبت میکرد و مسئولیت پاسخگویی به تمام سوالات مربوط به این بخش را داشت، با بی تفاوتی تمام حقوق بشری آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را نقض کرد و نشان داد که از قوانین نافذه کشور آگاهی ندارد.
2- قبلا شکایات زیادی از ناحیه برخورد نامناسب و غیر انسانی پولیس با مردم و به ویژه با متهمین وجود داشت و وی همواره از تلاش در راستای بهبودی آن خبر داده بود، اما برخورد ناشایست و نامناسب خود ایشان با مردم درین کنفرانس ثابت ساخت که اندکی تلاشی در راستای بهبود رفتار پولیس با مردم صورت نگرفته است، زیرا وی خود به این بیماری مبتلاست.
3- او باید بیاموزد که کنفرانس گزارش دهی، دفتر قوماندانی امنیه نیست تا بتواند با اختیار و صلاحیت تام، جیغ و داد بزند، سربازان را زیر سیلی و لگد بگیرد و آنان را وادار به سکوت و انجام دستوراتش بکند. بلکه محلی برای پاسخگویی در مقابل کارهایی است که انجام داده و انجام نداده است و باید با حوصله مندی تمام و با حس مسئولیت پذیری به اقناع مردم بپردازد.
4- او در جریان کنفرانس بیشتر به وصف خویشتن پرداخت و بارها تکرار کرد که سه سال پیش وقتی من آمدم ... سه سال پیش وقتی من آمدم.... سه سال پیش وقتی من آمدم، که فقط بیانگر فخر فروشی، منت گذاری بر مردم، بزرگ جلوه دادن کارها و ... می باشد، بناءً او باید بداند که نباید بر سرمردم بامیان منت بگذارد و آنان را مدیون خویش بداند و بگوید سه سال پیش وقتی من آمدم وضعیت فلان طور بود و اکنون اینگونه است، بلکه او فقط به وظیفه اش عمل کرده است و هر آنچه را که انجام نداده است مدیون مردم و وجدان خویش باید باشد و در صورت کوتاهی در امورات امنیتی باید پاسخگو باشد.

قوماندان امنیه بامیان کنفرانس گزارش دهی را با پادگان نظامی اشتباه گرفت

در اولین روز کنفرانس گزارش دهی ولایت بامیان، هنگامیکه قوماندان امنیه بامیان پس از ارائه گزارش کاری یک ساله سکتور امنیت، به سوالات حاضرین در کنفرانس پاسخ میگفت، یکی از خبرنگاران در مورد دلیل لت و کوب سربازان توسط ایشان و اینکه این صلاحیت بر اساس کدام قانون به وی داده شده است، سوالی را مطرح ساخت، ایشان به دلیل اینکه هیچ پاسخی برای این سوال نداشت و خود را در معرض سوالات دیگری میدید، به سختی برآشفت و همانند زمانی که به سربازان خویش دستور میدهد خبرنگار را مورد اهانت و تحقیر قرار داده و به وی گفت تو خبرنگار نیستی، مدرک خبر نگاری نداری و من به سوال تو به هیچوجه جواب نمیدهم. این موضوع باعث شد تا عده ای دیگری نیز به خشم آمده و از برخورد آمرانه و نظامی ایشان که کنفرانس گزارش دهی را با پادگان نظامی اشتباه گرفته بود، لب به اعتراض بگشایند، وضعیت داشت به طرف خشونت و هرج و مرج پیش میرفت که با دخالت والی بامیان و یکی از اعضای شورای ولایتی که حاضرین را به آرامش دعوت کردند به حالت عادی برگشت.
قبل از این نیز قوماندان امنیه بامیان در پاسخ به سوالات آقای شفق عضو شورای ولایتی و سایر حاضرین با بی تفاوتی تمام آنان را همچون سربازان زیردستش با کلمات تو، گوش کن و غیره مورد خطاب قرار داده بود.

۱۳۸۹ آبان ۹, یکشنبه

ضحاک این بار کنفرانس گزارش دهی را تکان داد

اقای جواد ضحاک رئیس شورای ولایتی بامیان که در بیانیه افتتاحیه ششمین کنفرانس گزارش دهی در ولایت بامیان صحبت میکرد، ضمن صحبت هایش مطالبی را بیان کرد که جدیت خاص و همیشگی ایشان را نشان میداد، نکات عمده آن به شرح ذیل است:
1- او از مردم خواست تا در کنفرانس گزارش دهی فقظ شنونده نباشند و با احساس مسئولیت گزارش های سکتور ها را بشنوند و انتقادات شان را با صراحت بیان کنند تا مسئولین امر متوجه کمکاری های شان شوند و کنفرانس از حالت تبلیغاتی و تشریفاتی آن خارج شود.
2- او از ناراضایتی شدید شورای ولایتی بامیان از روند انکشاف در بامیان خبر داد و افزود که پیشرفت ها نامحسوس است. وی در ادامه افزود که والی بامیان در اوایل سال از بودجه انکشافی 30 تا 50 میلیون دالر برای بامیان صحبت کرده بود اما تا اکنون هیچ خبری از آن نیست.
3- آقای ضحاک از مسئولین سکتور ها خواست تا فقط فعالیت های انکشافی شان را گزارش دهند نه شرکت در جلسات و صدور مکاتیب عادی اداره شان را.
4- از مجری برنامه نیز خواست تا وقت کافی بمنظور پرداختن به بخش سوال و جواب در نظر بگیرد تا قناعت مردم فراهم آید.

ششمین کنفرانس گزارش دهی سالانه در بامیان آغاز شد

ششمین کنفرانس گزارش دهی سانه ادارات دولتی ولایت بامیان، امروز با حضور داکتر حبیبه سرابی والی بامیان، نمایندگان مردم در مشرانو جرگه و شورای، ولایتی، نمایندگان مردم از مناطق مختلف و ...، آغاز شد.
در بیانیه های افتتاحیه مقام ولایت بامیان از دلایل و مزیت های برگزاری این کنفرانس سخن گفته و افزودند که: " این کنفرانس میتواند زمینه شفاف سازی فعالیت های انکشافی ادارات دولتی و موسسات همکار را برای مردم فراهم سازد" ایشان همچنان از دست آورد های شان در طی سالیان گذشته در بخش های مختلف شامل حکومت داری خوب، شفافیت در استخدام، امورات انکشافی و غیره، توجه به خردجمعی، توجه به نهاد های مدنی، ارتقای ظرفیت کارکنان و مسایل دیگر سخن بمیان آوردند.
والی بامیان تغییر و انکشاف را همانند طفلی دانستند که زمان زیادی میخواهد تا بزرگ شود و افزودند که انکشاف و تغییر همانند انقلاب تاثیرات آنی در پی ندارد.
آقای رهایی سناتور بامیان در مشرانو جرگه به شدت از وضعیت موجود بامیان و انکشافات صورت یافته در آن راضی به نظر میرسید و بامیان را از لحاظ انکشاف هفتمین ولایت در سطح کشور دانست و گفت که شکایت های صورت گرفته در مورد عدم انکشاف بامیان از نظر من مردود و برخلاف واقعیت های موجود است. وی گفت که در آینده ممکن است انکشافات خوبی در بامیان صورت یابد.
در روز اول این کنفرانس سکتور های صحت ، امنیت، زراعت و انکشاف دهات گزارش های کاری یکساله شان را ارائه کردند که در جریان پرسش و پاسخ و جواب به سوالات مسایلی پیش آمد که در پست های بعدی به آن خواهم پرداخت.

۱۳۸۹ آبان ۸, شنبه

کنفرانس گزارش دهی فردا در بامیان برگزار میگردد


کنفرانس گزارش دهی سالانه ادارات دولتی و موسسات غیر دولتی ولایت بامیان به مردم ، برای چندمین سال پیاپی قرار است  از فردا یک شنبه مورخ 9/8/1389 به مدت سه روز در تالار کنفرانس ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایت بامیان دایر گردد.
در این کنفرانس تمام ادارات دولتی و بعضی از موسسات غیر دولتی، گزارش فعالیت ها و دست آورد های شان در طول یک سال اخیر را به تعدادی از نمایندگان مردم که از مناطق مختلف دعوت میگردند در قالب هشت سکتور و توسط پرزنتیشن ، ارائه میدارند.
تلاش میکنم تا جزئیات این کنفرانس را در پست های بعدی برای شما بگذارم.

۱۳۸۹ آبان ۶, پنجشنبه

بامیان و چند اداره دولتی نا کارا !!!

جدای از مشکلات و مسایلی که در ادارات دولتی ولایت بامیان وجود دارد و نگاشتن آن مثنوی هفت من کاغذ میخواهد؛ هستند تعدادی ادارات دولتی که موجودیت و فعالیت هاشان در طی نزدیک به نه سال گذشته، به هیچوجه شفاف نبوده و بیشتر به موجودات اضافی شبیه هستند که بودن و نبودن شان فرقی برای بامیان و بامیانیان ندارد:
1- آمریت مهاجرین و عودت کنندگان: این اداره قبلا در تشکیلات اساسی اش تحت بست ریاست اداره میشد، اما درین اواخر بنابر اهمیت ندادن دولت مرکزی به بامیان و بی کفایتی مسئولینش، به آمریت تنزل یافته است. برجسته ترین کاری که باید آمریت مهاجرین و عودت کنندگان به عنوان اصلی ترین وظیفه باید انجام میداد تأسیس شهرک مهاجرین در بامیان بود، که آن هم بنابر ضعف مفرط مسئولین آن اداره، بمنظور راه اندازی پروژه دیگری واگذارشد، بناءً کاری دیگری که بتوان از آن به عنوان فعالیت این نهاد در ارتباط به مهاجرین، یاد کرد انجام نیافته است. بدین اساس موجودیتش در بامیان اضافه به نظر میرسد.
2- مدیریت عمومی سرحدات، اقوام و قبایل: این اداره نیز قبلا ریاست بود و اخیراً بنابر عدم کارائیش به مدیریت عمومی تنزل یافته است، سالیان اخیر نشان میدهد که این سازمان دولتی اندک کارائی در جهت بهبود وضعیت زندگی مردم و کار با اقوام و قبایل در بامیان نداشته است وفقط تنی چند به عنوان کارمند، از بودجه دولتی معاش دریافت میکنند و بس. موجودیت تشکیلات این اداره نیز خارج از نیاز بامیان است.
3- مدیریت کوچیها : با شنیدن نامش خنده به آدم امان نمیدهد و با وضعیت موحود در بامیان، فعالیت یک اداره با یک چنین نام و مشخصاتی اصلا مناسب و ضروری به نظر نمیرسد، لذا کاری برای انجام یافتن توسط این اداره وجود ندارد، به جزء استفاده تنی چند از بودجه دولت به عنوان معاش و مصارفات دفتری.
4- آمریت المپیک (ورزش) : با آنکه اداره یاد شده سالانه بودجه چند میلیون افغانیگی را دریافت میکند، اما تا هنوز ما شاهد فعالیت های گسترده آن بمنظور رشد و انکشاف ورزش در بامیان نبوده ایم که بتواند در راستای پرورش روحی و جسمی جوانان بامیان موثر و مفید باشد ، اندک مسابقات ورزشی از رشته های مختلف که در بامیان برگزار میگردد به ابتکار خود ورزشکاران بوده و سهم آمریت المپیک در آن نهایت اندک است.
5- آمریت برق : این اداره با آنکه موجودیتش در بامیان ضروری و حتمی میباشد، اما در طول سالیان گذشته متآسفانه اندک کاری که بتواند گوشه ای از بامیان را با روشنایی برق اشنا سازد نتوانسته است انجام دهد. بناءً موجودیت آن در بامیان بیهوده است.
ادارات دیگری نیز هستند که در پست های بعدی به آنان اشاراتی خواهیم داشت.

۱۳۸۹ آبان ۵, چهارشنبه

کرزی؛ گهی کور و گهی بینا


روز گذشته برخی از رسانه اظهارات رئیس جمهور کرزی در مورد نتایج ابتدایی انتخابات در ولایت غزنی را انعکاس دادند که وی از مشکل عدم رعایت نشدن ترکیب نمایندگان راه یافته به پارلمان اظهار نگرانی کرده بود و اظهار داشته بود که ممکن است نمایندگان راه یافته نتواند از تمام مردم غزنی نمایندگی کند.
این اظهارات بی شرمانه و مفتضحانه جناب رئیس جمهور در حالی صورت میگیرد که در جریان سال گذشته در طی سه نوبت معرفی وزرای کابینه به پارلمان، هیچ یکی از کاندیدان هزاره ها به دلیل بی تفاوتی حکومت فاسد کرزی و قومی اندیشیدن اطرافیات و هواداران وی نتوانستند رای اعتماد از نمایندگان ملت کسب کنند و آنگاه جناب ایشان با بی شرمی تمام و با فراموش کردن تمام مسئولیت هایی که در قبال تمام ساکنین این کشور، دارد مهر سکوت به لب زده و بی خیال از کنار آن گذشت.
اما اکنون که اکثریت مطلق نمایندگان مردم ولایت غزنی از میان هزاره ها انتخاب گردیده است، در ته دل ایشان سیر و سرکه میجوشد و در حالیکه از آن به شدت ناراحت است، نگرانی اش را ابراز میدارد؟
مگر کابینه دولت نباید آیینه تمام نمای تمام اقوام ساکن در کشور باشد؟ مگر راه نیافتن وزرای هزاره ها به کابینه چالش عدم رعایت حقوق اقلیت ها را ایجاد نمی کند؟ مگر دادن رای عدم اعتماد به وزرای هزاره مشکل نمایندگی نکردن کابینه از تمام اقوام را به نمایش نمی گذارد؟
که ایشان برنده شدن چند نماینده هزاره از یکی از ولایات را این قدر مایه نگرانی دانسته است.
این به وضوح نشانگر سیاست یک بام و دو هوای جناب کرزی در کشور است و ثابت میسازد که ایشان هنوزم همانند اجدادش می اندیشد و تحمل دیدن غیر از پشتون را در عرصه های سیاسی و ... افغانستان ندارد و سلطه گری بر افغانستان را حق و میراث خودش و همتبارانش میداند.

۱۳۸۹ آبان ۲, یکشنبه

انتخابات پارلمانی افغانستان، بدنامی دیگری ثبت تاریخ کرد



انتخابات دوره دوم پارلمان افغانستان با اما و اگر های زیادی برگزار گردید ، اما آمار های ارائه شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات بیانگر این است که بدنامی دیگری ثبت تاریخ افغانستان شده است

برپایه آمار های ارائه شده میزان اشتراک کنندگان در این انتخابات به 5 میلیون و ششصد هزار نفر میرسد که در 17744 محل رای دهی در سراسر کشور رای داده اند، از مجموع این تعداد آراء پس از اعلان نتایح ابتدایی به تعداد 4265347 رای با اعتبار و به تعداد 1300000 رای باطل تشخیص داده شده اند که الی اعلان نتایج نهایی احتمال تغییرات در آرای باطل وجود دارد

اگر محاسبه ای صورت گیرد واضح میگردد که از مجموع آرای ریخته شده به صندوق ها در حدود بیش از %30 آن را آرای باطل تشکیل میدهد و این چیزی نیست که به آسانی بتوان از کنار آن گذشت .

باطل شدن %30 فیصد آرا نشاندهنده موجودیت وسیع و گسترده تقلبات و تخلفات در سراسر کشور میباشد و این موضوع میتواند برای آینده دموکراسی نوپای افغانستان به شدت خطر ساز باشد.

۱۳۸۹ مهر ۲۸, چهارشنبه

اعلان نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی و شاهکار تاریخی مردم مرکز بامیان

امروز چهار شنبه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کشور را اعلان کرد.
در ولایت بامیان دگروال عبدالرحمن شهیدانی از مرکز ولایت بامیان با کسب 11993 رای مقام اول را بخود اختصاص داده است.
این موضوع نشاندهنده این است که مردم مرکز بامیان با درک درست از وضعیت گذشته و آگاهی اصولی نسبت به سرنوشت آینده شان تصمیم درستی را گرفته و به ایشان رای داده اند تا در آینده بدون نماینده در پارلمان نباشند زیرا گذشته ها به وضوح نشان داده است که وکلایی که از ولسوالی ها به پارلمان راه یافته اند اندک توجهی به مرکز بامیان نداشته اند.
بناءً این بار شاید وضعیت تفاوت داشته باشد.
بدین اساس باید به شعور سیاسی بالای مردم مرکز بامیان افرین گفت.
دست مریزاد
بعد ازین دیگر وظیفه و مسئولیت جناب آقای دگروال عبدالرحمن شهیدانی است که دین و مسئولیتش را نسبت به اعتمادی که مردم به ایشان کرده اند و نسبت به سرنوشت آینده مردم بامیان ادا کند.
به امید موفقیت های بیشتر ایشان در راستای نیل به اهداف و مرام مردم محروم بامیان سربلند
لازم به یاد آوری است که در جدول نتایج آقای فکور بهشتی با کسب 11824 رای دوم و آقای استاد اکبری با بدست آوردن 10857 رای در مقام سوم قرار دارند و در میان زنان نیز خانم صفورا ایلخانی با بدست آوردن 5603 رای جایگاه نخست را بخود اختصاص داده است..

۱۳۸۹ مهر ۲۷, سه‌شنبه

تجاوز دسته جمعی بر یک دختر جوان در بامیان

امروز از گوشه و کنار ها شنیدم که درین اواخر چهار مرد جوان بر یک دختر جوان بطور دسته جمعی تجاوز جنسی کرده اند.
این قضیه وقتی اتفاق می افتد که این چهارتن دختر یاد شده را سوار موتر نموده و بعد از تجاوز دسته جمعی ، وی را رها میکنند.
متهمین فعلا در بازداشت بسر میبرند و دوسیه شان در جریان است.
گفته میشود یکی از متهمین پسر یکی از بزرگان یکی از احزاب سیاسی در بامیان است که مقام دولتی نیز دارد.
از جرئیات بیشتر این واقعه خبری در دست نیست ، در صورت آگاهی از آن در پست های بعدی نگاشته خواهد شد.

اقای جواد ضحاک بازهم انتقادی سخن گفت

آفای جواد ضحاک رئیس شورای ولایتی بامیان که در سومین کنفرانس انکشافی بامیان سخن میگفت بازهم همانند گذشته با همان شجاعت و قاطعیتی که از او سراغ داریم حکومت مرکزی را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
وی با یاد آوری از ظرفیت ها، پتانسیل ها و استعداد های موجود در بامیان در راستای پیشرفت و انکشاف این ولایت، حکومت مرکزی را به بی توجهی مطلق نسبت به بامیان متهم کرد.
ایشان در بخشی از سخنان خویش گفتند : "جناب رئیس جمهوری کرزی در طی سه نوبت سفری که در سال های 1381، 1384 و 1385 به بامیان داشتند وعده های به مردم بامیان داده بودند هرگز عملی نساخته اند، وزرایی که به بامیان میایند تحت تأثیر احساسات وعده هایی را به مردم بامیان میدهند اما آن وعده ها بعد از گذشت دقایق و ساعاتی به فراموشی سپرده میشود"
آقای ضحاک در ادامه از اعمار چند تعمیر دولتی در ولایت بامیان به عنوان بخش عمده از بازسازی یاد کرده و افزود که اگر وزارت ها نمیخواهند واحد های دومی شان در بامیان تعمیر اداری داشته باشند آنان میتوانند خیمه برپا کنند.
رئیس شورای ولایتی بامیان مشکلات بامیان را چنین برشمرد:
1- عدم استخراج معادن که سروی شده است.
2- عدم پیشرفت کار کابل - هرات و نیز سرک شمال به جنوب از مسیر یکاولنگ.
3- عدم اسفالت سرک های ولسوالی ها به مرکز ولایت بامیان.
4- کمبود تعمیرات مکاتب.
5- عدم توجه به رشد زراعت.
6- عدم اعمار بند برق های آبی.
7- نبودن فاکولته های طب ،حقوق و ... در دانشگاه بامیان.
8- عدم مستفید شدن بامیان از بودجه بدیل معیشت مواد مخدر.
9- نبود مراکز صحی با امکانات و پرسونل متخصص و متبحر، وی ازاین مسئله به شدت ناراحت بود و افزود که در شفاخانه ولایتی بامیان به جای اینکه برای تداوی مریض تلاش صورت گیرد ، تلاش میشود تا مریض زود تر به مرگ سوق داده شود.
10- عدم اعمار میدان هوایی، که با توجه به توریستی بودن بامیان میتواند چشمه عایداتی خوبی برای بامیان و افغانستان باشد.

حاشیه های کنفرانس انکشافی بامیان

نکات جالبی در کنفرانس انکشافی بامیان با چشم میخورد که بعضی از آن ها در پی میاید:
1- رئیس سرکسازی وزارت فواید عامه شخص ضعیفی به نظر میرسید که حتی آداب سخن گفتن را بلد نبود و نمیدانست که چگونه سخنانش را آغاز نموده و به نحوی به پایان برساند بگونه ای که هنگام سخن گفتن ایشان کمی بی نظمی بوجود آمد.
2- بعضی از مقامات حاضر زبان انگلیسی را به دری ترجیح میدادند و آن را به رخ حاضرین می کشیدند.
3- در بعد از ظهر روز کنفرانس اشتراک کنندگان کمتری حضور داشتند.
4- همانند کنفرانس های گذشته فقط مقامات درجه دوم و یا درجه سوم وزارت ها حضور داشتند که نشانه اهمیت ندادن آنان به بامیان می باشد.
5- جناب داکتر حبیبه سرابی کمبود امکانات در دارالمعلمین را گاهاًسرمنشاء بروز مسایل سیاسی و راه افتادن نظاهرات و راهپیمایی ها دانستند.
6- و مسایل دیگری که در لینک های سایر دوستان میتوانید بخوانید، چون من در بعد از ظهر روز کنفرانس به دلیل مشکلاتی حضور نداشتم.

۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه

کنفرانس انکشافی بامیان از زبان وکلای شورای ملی

وکلای ولایت بامیان در شورای ملی شامل آقای اکبری، آقای فکور بهشتی، خانم صفورا ایلخانی و آقای سناتور رهایی نیز در کنفرانس انکشافی بامیان حضور داشتند ، از آن میان آقای اکبری و آقای رهایی سخنانی را در این کنفرانس ایراد کردند که فشرده آن در پی میاید:
1 - در ابتدای آقای اکبری به ابراز سخن پرداخته و ضمن یاد آوری از ظرفیت ها و استعداد های موجود در بامیان در راستای انکشاف و پیشرفت این ولایت، بامیان را قلب افغانستان دانسته و افزود که در صورتیکه بخواهیم بدن فعال داشته باشیم به قلب فعال و پرکار نیازمندیم،بناءً دولت مرکزی باید بامیان را به مثابه قلب کشور مورد توجه قرار دهد.
وی با یاد آوری نقش برجسته مردم بامیان در دوران جهاد و مقاومت و همکاری ، همیاری و علاقمندی شدید مردم بامیان با نظام جدید توقع برد که دولت مرکزی نیز با درک مردم بامیان توجه خویش را نسبت به انکشاف و پیشرفت بامیان جدی تر سازد.
آقای اکبری علاوه کرد که با آنکه کارهایی در بامیان صورت گرفته است اما آنچه حق و سهم مردم بامیان است به آنان داده نشده است و عدالت اجتماعی به هیچ صورت رعایت نشده است.
وی مشکلات بامیان را در نبود سرک و برق ، نداشتن مراکز صحی کافی، نبودن امکانات کافی در پوهنتون بامیان ، دارالمعلین و غیره دانست و ابراز امیداواری کرد که حکومت مرکزی در آینده در رفع مشکلات موجود بکوشد.
2- آقای رهایی نیز ضمن یاد آوری مشکلات و چالش های موجود در بامیان، دلیل عدم پیشرفت بامیان را نبود یک پالیسی مشخص از طرف ادارات و تطبیق پلان ها بر اساس استراتیژی دانست و خواستار توجه جدی دولت مرکزی نسبت به بامیان شد.

برگزاری سومین کنفرانس انکشافی در بامیان

به دنبال سلسه کنفرانس های انکشافی بامیان که در طی دو سال اخیر برگزار میگردید سومین کنفرانس انکشافی بامیان امروز دوشنبه در تالار کنفرانس های ریاست مخابرات بامیان دایر گردید .
در این کنفرانس که با هدف هماهنگی بین ادارات ملی و بین المللی، جذب کمکهای مورد نیاز برای توسعه و تسریع در روند پروسه انکشافی بامیان دایر میگردد علاوه بر والی بامیان، نمایندگان شورای ولایتی، شورای ملی، نمایندگان وزارت ها، سفارت های کشور های خارجی ، دونر و ها و .. حضور دارند.
درین کنفرانس در ابتدا داکتر حبیبه سرابی والی بامیان با ذکر پتانسیل ها وظرفیت های موجود ولایت بامیان به پیشرفت های بدست آمده در سکتور های مختلف اشاره کرده و مشکلات بامیان را که شامل عدم ثبات کارمندان، کندی روند اصلاحات اداری، ضعف سیستم قضایی و ناهماهنگی آن با اداره محلی، ظرفیت ناکافی در واکنش به حوادث طبیعی، نا متوازن بودجه ملی، کمبود کارمندان مسلکی ضعف سیستم اطلاع رسانی نبود تعمیرات دولتی، عدم انتقال و تثبیت میدان هوایی بامیان ، عدم موجودیت مراکز صحی، عدم موجودیت برق دولتی، عدم مودجودیت نقشه استراتیژیک شهری کندی روند پیشرفت سرک کابل - بامیان و ... میشوند عنوان کرد.
وی شکایت جدی از وزارت برق داشت که در طی چندین سال اخیر با وجود تلاش ها و تماس های پیگیر تا هنوز هیچ کاری را برای بامیان انجام نداده است.
در ادامه وکلای بامیان و رئیس شورای ولایتی بامیان صحبت هایی داشتند که در صورت امکان در پست های بعدی نگاشته خواهد شد.






۱۳۸۹ مهر ۲۵, یکشنبه

حکومت افغان:هرزمستان سرک بامیان!


برگرفته از : سایت آزادی

هر ساله که فصل سرما وبرف ولایات هزاره خصوص کوتل اونی و حاجیگگ را فرا می گیرد حکومت متقلب واغوا گر افغان برای تبلیغات-انحراف اذهان مردم و فریب دادن کشور های مساعدت کننده ازاغاز کار سرک بامیان سخن به میان می اورد دولت تبعیض پیشه با ریاکاری وزیران مربوطه والی بامیان را به برگزاری کانفرانس مطبوعاتی وا می دارد- ومردم را به جو لغمان وعده می دهد-درد اور تر اینکه هیچ کسی بطور جدی از کرزی وحکومتش نمی پرسد که بازی با یک ملت شریف وبا کرامت تا چه زمان فریب تا کی تبلیغ وتحریف چرا؟نزدیک به شش سال است که کار سرک بامیان درهرزمستان اغاز وافتتاح می گردد و بدون اینکه کار انجام یابد با بارش برف همه چیز به پایان می رسد وانگاه تا فرارسیدن تابستان دیگر منطقه قابل کار وحتی رفت وامد نیز نمی باشد. ودر دو ماه تابسان که زمینه کار اماده می گردد -حکومت وحلقه های مافیایی اطراف ان-کوچیانرا از ما ورای مرزهای کشور فرا می خوانند و درعوض سرک کاری جنگ علیه هزاره ها را سامان داده وشروع می کنند و با روشهای وحشیانه به کشتار وتخریب مزارع وخانه های انها می پردازند وبعد از پایان مأموریت تخریب وکشتار-چند موی سفید هم به اصلاح وکمک به کوچیان قامت راست می نمایند-مذاکرات وفرمان کرزی و با شروع شدن دوباره زمستان بر نامه به اصطلاح کار سرک سازی بامیان توسط یک وزیر و وکیلی از نو افتتاح واغاز می گردد -ایا این بازی وبرخورد با ملت ومردمی که در صلح خواهی ومدنیت پروری پیشگام وپرچمدار بوده اند سزاوار می باشد ایا این عملکرد همیشگی وتکراری دولت با هزاره ها شبهه ساز وسوال بر انگیز نیست؟اری تعداد زیاد باور دارند که اعمال نژاد پرستانه ومکررحکومت کرزی نشان دهنده ان می باشد که گردانندگان سیاست وسورا کاران ستر قدرت به امید امدن وبرگشت ظاهری طالبان در بدنه قدرت و جاروب نمودن هزاره ها حتی از رده های پاین دولت وکل هزارستان است ولی مگر عملی نمودن این پندار هم مشکل بنظر می رسد چون در طی نزدیک به سیصد سال این پلان در دست عمل و اجرا بوده است -شاهان وحاکمان افغان پیش از اسماعیل یون-سلیمان لایق وفاروق وردک- هر کدام به نوبت خود تلاش کردند و قتل عامها نمودند ولی نتوانستند که سیاست پاکسازی قومی را بطور کامل وانگونه که در ضمیر ونهاد شان تعبیه ودر کتابهای شان نوشته شده است عملی نمایند-سخن دیگر اینکه ما باید بدانیم سرک بامیان و هزارستان جز بدست وهمت هزاره ساخته نخواهد شد - اما در باره این مورد بخصوص مساعدات کشورهای کمک کننده خصوص ایتالیا-زحمات واراده نیک وزیرفواید عامه- تلاشهای داکتر سرابی زن قهرمان و خستگی نا پذیر واقعا قابل قدر و سپاس گذاری است .مدریت ازادی.

۱۳۸۹ مهر ۲۲, پنجشنبه

از کاهگل سرک بازار تا کاهگل بام تعمیر اساسی ادارات دولتی

تعمیر اداری ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایت بامیان در سال 1385 به شکل پخته و اساسی اعمار و به بهره برداری سپرده شده است، اما این ساختمان نیز همانند سایر پروژه های تطبیق شده در سالیان اخیر، پس از گذشت 2 سال شروع به فروریزی کرد و آب برف و باران از بام و تمام دیواره های آن به داخل ساختمان نفوذ کرد و باعث شد تا خطر فروریزی و سقوط آن را به شدت تهدید کند، به منظور جلوگیری از فروریختن این تعمیر بیش از دو سال است که بگونه جدی تماس هایی با وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی گرفته شد تا بام این تعمیر آهن پوش گردد اما تا اکنون هیچ گونه تدابیری اتخاذ نشده است بناءً قرار بر این شد تا از بودجه عادی که در اختیار مان بود اقدام به کاهگل کردن آن کنیم تا در حد امکان از نفوذ بیشتر آب برف و باران جلوگیری گردد.
جالب اینکه این کار توسط خود کارکنان مخابرات از رئیس گرفته تا مدیر و کارکنان خدماتی صورت گرفته است.
البته منظورم از نوشتن این پست موجودیت شدید فساد اداری و تعصبات منفی در سیستم نظام فعلی میباشد که از آغاز پروژه تا اکنون به شدت ادامه دارد و ممکن است به دلیل سهلنگاری عده ای سود جو جان عده ای به خطر بیفتد.

عکس هایی از جریان کاهگل را در ذیل مشاهده میتوانید






۱۳۸۹ مهر ۲۱, چهارشنبه

سیمای بامیان میتواند سیمای بامیان را به نمایش بگذارد؟



سیمای بامیان تنها نشریه ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان است که از چندین سال بدینسو بگونه خیلی نامنظم به چاپ میرسد، این نشریه جدای از این که هیچگاهی تابع نظم در چاپ نبوده است گاهی به شکل چهار صفحه ای، گاهی به شکل مجله در صفحات بیشتر و گاهی به گونه ای دیگری به چاپ میرسد.
و اما محتوای این نشریه که در واقع باید درخور شان بامیان و تاریخ و تمدن با ارزش این ولایت باشد قابل نقد و بررسی می باشد که نکاتی را در آن مورد در ذیل یادداشت می کنم :
1- طرح و دیزاین آن خیلی به شکل ابتدایی و کاملا غیر حرفه ای صورت میگیرد.
2- اخباری از بامیان در آن درج میشود که هنگام نشر کاملاً ارزش خبری خود را از دست میدهد و قبلا بارها توسط سایر رسانه نشر گردیده است.
3- مطالب و مقالات برجسته و علمی که واقعا بتواند معرف بامیان و تاریخ کهن آن باشد اصلا به چاپ نمیرسد.
4- مشکلات و کاستی های موجود در ولایت بامیان در آن انعکاس نمی یابد.
5- توجه جدی به فرهنگ ، رسومات ، عنعنات و ارزش های مردم بامیان صورت نمیگیرد.
6- فقط اخبار فعالیت های محدود و بی ارزش انکشافی بامیان به نشر میرسد.
و سایر موارد که ذکر آن به درازا می انجامد

۱۳۸۹ مهر ۲۰, سه‌شنبه

معارف بیمار بامیان



معارف و تعلیم و تربیه بنیاد و ریشه رشد و پیشرفت در جوامع هستند و تنها کیفیت عالی آموزش درین مقطع میتواند زمینه را برای رشد بیشتر تحصیلات عالی فراهم سازد.
اما در ولایت بامیان با آنکه در طی سالیان گذشته معارف از نظر کمی رشد خوبی را داشته است اما از بعد کیفی هنوز هم مشکلات جدی وجود دارد:
1- معلمین مسلکی نبوده و قادر به افهام و تفهیم درست و اصولی به شاگردان نمی باشند.
2-معلمین از نظر روانشناسی در سطح پایینی قرار دارند و قادر به درک شرایط شاگردان نیستند و نمیدانند چگونه با آنان برخورد نمایند.
3- آموزش اصول رفتار و اخلاق اجتماعی بخش مهم از تعلیم و تعلم در معارف میباشد که این بعد در معارف بامیان تقریباً به کلی وجود ندارد و شاگردان حتی در سطح لیسه از آداب و رفتار اجتماعی و خانوادگی اطلاع درستی ندارند.
4-خشونت هنوز هم به شدت در مکاتب معمول است و تقریباً در تمام موارد از آن بالای شاگردان در تمام مقاطع استفاده میشود.
و موارد زیاد دیگری که در گنجایش این سطور نیست،
امید است مسئولین امر با احساس مسئولیت و درک رسالت ایمانی ، وجدانی و وظیفوی شان در راستای رفع مشکلات موجود بکوشند.

۱۳۸۹ مهر ۱۹, دوشنبه

با شکایات انتخاباتی ولایت بامیان چگونه برخورد خواهد شد؟؟؟



بر طبق آمار ارائه شده از سوی کمیسیون سمع شکایات انتخاباتی، از میان حدود 4000 شکایت وارده به آن کمیسیون ، به تعداد 44 مورد آن از ولایت بامیان میباشد که از آن جمله 26 مورد آن شامل کتگوری الف یعنی شکایاتی که در صورت ثبوت نتیجه انتخابات را تغییر خواهد داد، 13 مورد آن شامل کتگوری ب یعنی شکایاتی اند که در صورت ثبوت فقط تخلف انتخاباتی محسوب گردیده و در نتیجه انتخابات تاثیری نخواهد داشت و 5 مورد آن شامل کتگوری ج میباشد که نه تخلف انتخاباتی بوده و نه در نتیجه انتخابات تغیرات وارد میکند.
حال مهم این است که با شکایات ثبت شده از ولایت بامیان چگونه برخوردی صورت خواهد گرفت، آیا با ترکیب نا متعادل و نامتوازنی که کمیسیون سمع شکایات ولایت بامیان دارد میتوان امیدوار بود که بگونه عادلانه و غیر جانبدارانه به شکایات یاد شده رسیدگی میشود یا خیر؟
با توجه به اینکه همه مردم بامیان به وضوح شاهد تخلفات و تقلبات وسیع و گسترده عده ای زورگو و قدرتمند بوده در مناطق مختلف بامیان بوده اند ، گذر زمان تمام مسایل را روشن خواهد کرد.

۱۳۸۹ مهر ۱۵, پنجشنبه

معماهای ... !



لطفا به این معماها جواب دهید:
1- کدام ریاست دولتی در ولایت بامیان با داشتن بودجه میلیونی کارمندان شان را مجبور میسازد تا حتی فورمه های سفریه شان را از بازار خریداری کنند؟ در حالیکه یک اداره ملزم است تا اسناد مربوط امورات رسمی کارمندان خویش را خود تهیه کند.
2- کدام ریاست دولتی در بامیان است که رئیس آن تمام کارمندان خویش را وادار ساخته و وادارد میسازد تا به یک حزب خاصی عضویت حاصل کنند.؟؟
3- کدام ریاست دولتی در بامیان در طول سالیان اخیر با داشتن تشکیلات وسیع قادر به ازدیاد کارمندان خویش از 2 و یا 3 نفر بیشتر نبوده است؟
4- کدام اداره دولتی در بامیان است که فقط از یک قوم و تبار خاصی کارمند استخدام می کند و بس ؟

۱۳۸۹ مهر ۱۴, چهارشنبه

شهیدان؛ زورگویی و خشونت ، چرا؟؟؟!



میفهمی من کی هستم؟ من از شهیدان هستم، من با زور میتوانم همه کارها را انجام دهم، من در خارج از اداره و در بازار میدانم با تو چی کار کنم.
این ها گفته های پیره مردی حدود 60 ساله بود که دیروز با خشونت هرچه تمامتر به زبان آورده شد.
دیروز حوالی ساعت 11 قبل از ظهر در دفتر کارم در ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی مصروف اجرای وظیفه بودم که این پیره مرد وارد شد و دنبال مکتوبی میگشت که از کابل باید به بامیان می آمد، برایش معلومات داده شد که مکتوبش روزگذشته از طریق پسته به بامیان رسیده و امروز به مرجعش توزیع خواهد شد، اما کو گوش شنوا، کو منطق و استدلال؟ او با توهین و تحقیر تمام کارمندان مخابرات داشت فقط زور میگفت، میگفت چرا مکتوب من از کابل دیر رسیده است، به کسی فرصت حرف زدن و دلیل آوردن نمیداد، فقط داد و فریاد میکرد و به تکرار میگفت من شهیدانی هستم و دمار از روزگار همه تان در میاورم.
اما چرا؟؟؟
چرا یک انسانی که در دنیای متمدن امروزی زندگی می کند این قدر از قافله انسانیت بدور باشد و فقط با منطق زور سخن بگوید؟
درست است اتحاد چیز خوبیست که مردم شریف شهیدان دارند، اما چرا بعضی از این انسانها از این اتحاد شان سوء استفاده می کنند و از آن در جهت منفی یعنی زورگویی، خشونت و لت و کوب دیگران استفغاده می کنند؟
درین عصر پیشرفت و تکنالوژی و مدنیت زندگی این چنینی و اندیشه اینچنینی واقعاً جای تعجب دارد.

۱۳۸۹ مهر ۱۲, دوشنبه

تناقضات کاری و گفتاری کمیسیون انتخابات

درجریان پروسه انتخابات پارلمانی در کشور، کاهش محلات رای دهی و کمبود اوراق رای دهی از مشکلات عمده ای بود که سر و صداهای زیادی را بلند کرد، اما کمیسیون مستقل انتخابات هرگز واکنش های مردم را جدی نگرفت و آن را با دلایل متناقض رد کرد، بدین اساس مواردی از این تناقضات را (در ولایت بامیان) در ذیل یاد داشت می کنم:
در ابتدا معلوماتی در مورد انتخابات :
• 200 هزار برگه رای دهی به بامیان انتقال یافته است .
• 120 هزار برگه رای دهی به مصرف رسیده است.
• برای هر محل رای دهی 600 برگه رای دهی در نظر گرفته شده است.
• تعداد محلات رای دهی در بامیان به 328 محل میرسید.
• برای هر ولایت %5 فیصد برگه های رای دهی اضافه تر از میزان تعداد رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ارسال گردیده بود.
• مدت زمان رای دهی برای یک نفر یک دقیقه و 25 ثانیه در نظر گرفته شده بود.
بناءً با توجه به معلومات فوق نتایج و تناقضات ذیل بدست میاید:
• اگر هر برای هر محل 600 برگه رای دهی و برای هر نفر هم زمان یک دقیقه و 25 ثانیه در نظر گرفته شده باشد، با توجه به 9 ساعت کاری در روز انتخابات (7صبح تا 4عصر) ، فقط 381 نفر میتوانند رای دهند و 219 نفر در هر محل از حق رای شان محروم میشوند.
• اگر 200 هزار برگه رای دهی به بامیان ارسال گردیده باشد که به قول رئیس کمیسیون انتخابات %5 فیصد بیشتر از میزان رای دهندگان انتخابات سال 1388 میباشد، با توجه به اینکه تعدادی رای دهندگان انتخابات سال گذشته به 126296 تن میرسید ، %5 فیصد آن 6315 ورق رای دهی میشود، اما بنا به گفته کمیسیون محترم انتخابات 73704 برگه اضافه ارسال گردیده است که تناقض شدیدی مشاهده میگردد.
• با توجه به اینکه تعداد محلات رای دهی به 328 محل میرسید برای این تعداد محلات از قرار 600 ورق رای دهی برای هر محل ، به تعداد 196800 برگه نیاز بوده است ، حال اگر %5 فیصد آن را حساب کنیم میشود 9840 برگه و اگر آن را با 196800 برگه مورد نیاز جمع کنیم عدد 206640 برگه میشود و تعداد 6640 برگه بازهم کم ارسال شده بوده است.
• تعداد رای دهندگان در سایت مردانه لیسه ذکور مرکز بامیان توسط کمیسیون انتخابات 7600 نفر تخمین شده بود، در حالیه برای آن 7 محل رای دهی در نظر گرفته بودند، حال اگر برای هر محل 600 نفر در نظر بگیریم عدد 4200 بدست میاید و دراینجا هم 3400 نفر از حق رای محروم شده اند.
• موارد دیگری هم قطعا وجود دارد که خوانندگان محترم خود با استفاده از آمار های داده شده و معلومات فوق میتوانند، آن را بدست بیاورند.